Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Бібліотечний форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей
«Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації»

         29 листопада у Національній бібліотеці України для дітей відбувся Бібліотечний форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації», до участі в якому долучилися директори й провідні фахівці обласних бібліотек для дітей; директор Центру неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник культури України Шевченко Ірина Олександрівна; директор Інституту експертно-аналітичних та наукових досліджень Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук з державного управління Петроє Ольга Михайлівна; письменник, громадський діяч, Президент Західно-Української Асоціації «Спадщина України», педагог, вчений, етнограф, журналіст Квасниця Ірина Юліянівна; громадський діяч, голова політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Томенко Микола Володимирович; тимчасово повірений посольства Туркменістану в Україні Сапаралієв Какаджан Гокович; директор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Бондаренко Олексій Олександрович; науковий співробітник Літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини Дворниченко Тамара Пилипівна.

      Розпочався захід проведенням пленарного засідання «Сучасний стан та перспективи розвитку бібліотечної справи: надання культурних послуг», на якому обговорювалися сучасні тенденції в обслуговуванні користувачів-дітей та надання культурних послуг громадам в умовах реформування.

      Шевченко Ірина Олександрівна

      Петроє Ольга Михайлівна

      Квасниця Ірина Юліянівна

      Томенко Микола Володимирович

      Велика увага була приділена обговоренню співпраці бібліотек та видавництв дитячої книги, яка сьогодні набуває ще більш важливого значення. Останнім часом дитячим бібліотекам надається зовсім мало коштів на придбання нових книжок для поповнення фондів, тому і бібліотеки, і юні читачі можуть залишитися без бажаних новинок. Безкоштовне надання книг бібліотекам, перш за все, передбачає просування на ринку власних видань. З книжковими подарунками для усіх обласних бібліотек для дітей на форум завітали:

      Сапаралієв Какаджан Гокович

      Бондаренко Олексій Олександрович

      Головною подією форуму стало урочисте нагородження переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей, що проводиться 1 раз на 2 роки Міністерством культури України, Національною бібліотекою України для дітей, Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей відповідно Наказу Міністерства культури України від 6 лютого 2013 р. № 59 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22 лютого 2013 року за № 309/22841.

      Було відзначено переможців у 5 номінаціях та ГРАН-ПРІ.

      У номінації «Організаційно-методична робота»:

      Комунальний заклад «Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач» Запорізької обласної ради проєкт «Літературно-мистецький круїз «Європейський експрес».

      У номінації «Обслуговування користувачів-дітей»:

      Комунальний заклад «Обласна бібліотека для дітей» Черкаської обласної ради проєкт «Медіачеленж «Скарби козацького міста».

      У номінації «Краєзнавча діяльність бібліотеки»:

      Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна проєкт «Рідний край у бібліографічних посібниках для дітей».

      У номінації «Інформаційні технології в роботі бібліотек. Бібліотека в Інтернет-середовищі»:

      Комунальний заклад «Обласна бібліотека для дітей» Черкаської обласної ради проєкт «Instagram як інструмент популяризації дитячої бібліотеки і читання».

      У номінації «Соціальне партнерство бібліотек»:

      Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради проєкт «Проєктно-грантова діяльність Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки як фактор інституційного розвитку та соціального партнерства».

      Гран-прі:

      Комунальний заклад культури «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» проєкт «BookInclusion: бібліотечне включення особливих дітей» Номінація «Соціальне партнерство бібліотек».



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей