Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Робота бібліотеки в умовах карантину: освоюємо нові можливості

         Всесвітня пандемія COVID-19 внесла свої корективи в звичний ритм життя людей на планеті. Викладачі ВУЗів, вчителі, бібліотекарі, студенти, учні та користувачі бібліотек почали пристосовуватись до специфічних умов роботи і навчання та використовувати дистанційні форми роботи.

         Платформа Zoom стала найпопулярнішою програмою, яка відкрила нові можливості навчання без кордонів та обмежень для усіх бажаючих. І саме цей ресурс освоїли та почали активно використовувати бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для проведення онлайн-конференцій та запису відео-оглядів корисних ресурсів.

         Завдяки технічному забезпеченню центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (IPads, відеокамери, ноутбуків) було проведено 5 відеоконференцій на платформі Zoom та у програмі Skype для 37 учасників клубів «Cool Speaking Club» та «Kherson Speaking Club».

         Наступним онлайн проєктом стало створення відео-оглядів веб-ресурсів про книги та читання, про літературу рідного краю, про ігрові та інтерактивні платформи, до яких хочемо привернути увагу маленьких і дорослих користувачів бібліотеки, а також про новинки дитячої літератури, що з’явились на бібліотечних полицях, про актуальні онлайн-конкурси, до участі в яких запрошуємо своїх читачів.

         Ці записи оперативно публікуються на каналі бібліотеки в YouTube і на сторінках у соцмережах, на веб-представництвах партнерів галузі освіти і акумулюються в новій рубриці «Бібліотека рекомендує»  на веб-сайті бібліотеки (http://www.library.kherson.ua/lw/library-recommends/).

         Перший кейс таких оглядів створений на замовлення Херсонської академії неперервної освіти і адресований керівникам закладів загальної середньої освіти і вчителям, які наразі організують дистанційне навчання учнів, а також вже зараз готуються до наступного інтенсивного періоду відновлення навчального процесу.

         Активними користувачами і промоутерами цього нового бібліотечного відео продукту виступають наші колеги – дитячі і шкільні бібліотекарі.

         Серед перших відео-оглядів, створених провідними фахівцями бібліотеки імені Дніпрової Чайки:

         – «Література Херсонщини» Юлії Чернієнко – про інтерактивні веб-ресурси на допомогу вчителю (https://youtu.be/XZc6jA6WmCE );

         – «Один раз на все життя» Анжели Ракші – відеозапрошення до участі у відкритому онлайновому конкурсі проєктів, присвячених сімейним цінностям (https://youtu.be/hC_fP-Xe9Zs );

      – «Про дитяче читання онлайн» Наталії Крижановської – огляд електронних ресурсів віддаленого доступу, якими бібліотекарі, вчителі, батьки можуть скористатись для ознайомлення з простором сучасної дитячої літератури (https://youtu.be/4BoMqJwj5Yk );

        – «Ігри патріотів Херсонщини» Ольги Крижановської – про можливості підготовки до V обласного інтелектуального турніру у онлайновому форматі (https://youtu.be/oitOEIvj9_c );

         – «НЛО – Нові Літературні Об’єкти» Альони Ліпкіної – огляд-презентація новинок для дітей молодшого шкільного віку і дошкільників за промо-виставкою нових надходжень (https://youtu.be/vMnGMlld3A8 ).

         Нові умови стимулюють бібліотекарів на пошуки нових можливостей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей