Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Презентація дилогії Бориса Кутового «Листи здалеку!»

         «Привіт! Добридень! Здоровенькі були! Хайре!» – так віталися сьогодні у нашій бібліотеці на святковій презентації дилогії Бориса Кутового «Листи здалеку!».

         Зустріч видалася напрочуд вартісною та змістовною. Автор книги розповів історію створення видання, звернув увагу на його актуальність і важливість. До розмови долучилися генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко та українська журналістка, громадський діяч, перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ. Алла Іванівна зазначила, що книга захоплює, адже дитина-читач занурюється у світ пригод, чудернацьких героїв, дивних тварин, жартів та відчуває любов оповідача. У ненав’язливих алегоричних оповіданнях-притчах батько обережно приховав від свого сина історії людей, яких змінила, проте не зламала війна.

        Літературний твір складають дві споріднені між собою книги – «Листи здалеку» та «Повість про Срібну флейту». Перша книга вміщує листи батька малому синові із зони бойових дій. Читаючи її, мимоволі очікуєш, що ось-ось почнеться оповідь про війну, але ні: йдеться про світ, де є казка без війни. І написано це так зворушливо і щиро.

        Борис Кутовий є не лише письменником і журналістом. Він бере участь у бойових діях на сході України як офіцер Командування Об’єднаних сил України та є керівником низки культурних та гуманітарних проєктів з допомоги мешканцям та дітям Донбасу («Допомога йде», «Допомога Схід», «АРТПЕРЕМИР’Я», «Подаруй дитині Донбасу книжку українською мовою).

        На думку пана Бориса, презентація книги – це можливість залучити громадськість та ЗМІ до благодійних проєктів, а дітей – до читання. Виручені від продажу дилогії кошти Борис Юрійович передасть на лікування і реабілітацію дітей соціально незахищених категорій із прифронтової зони Донбасу.

        Під час заходу автор подарував 200 примірників книг, які незабаром з’являться на полицях усіх обласних дитячих бібліотек України.

        Сюрпризом для учасників події став прем’єрний показ відеоінсценізації уривка з книги.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей