Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Здорова усмішка — це справжня суперсила!

           Сьогодні, 9 лютого, відзначається Міжнародний день стоматолога.

           Цього дня прийнято вітати зі святом усіх зубних лікарів. Відвідувати своєчасно стоматолога і підтримувати здоров’ячко своїх зубиків є важливою частиною нашого життя.

           Як не крути, а за зубками необхідно доглядати щодня! І цьому потрібно навчатися змалечку! Але не завжди легко та просто навчити малечу щоденним процедурам. Маленьким діткам не подобається чистити зуби – і це давно відомий факт. А як важко нам затягнути їх до «страшного лікаря» у білому халаті, який лікує зуби! (чесно кажучи, деякі дорослі його теж побоюються))). Чого тільки не вигадують винахідливі батьки, щоб навчити дітей доглядати за ротовою порожниною та зруйнувати стереотипи про «страшних лікарів»! Намагаються захопити дітей грою (працює це не довго, і діти знову відмовляються брати щітку в руки), обіцяють багато іграшок та смаколиків. Виявляється, що рекомендований вік для першого відвідування стоматолога – до 1 року, але, на жаль, за статистикою лише 13 % батьків дотримуються цих правил.

           Усі ми також знаємо, що усмішка творить дива — заряджає усіх позитивом і оптимізмом, може піднести настрій засмученому другу, залагодити будь-яку суперечку. Але інколи сміятися від вуха до вуха заважають хворі зуби. Тому на допомогу нам приходять книжки, які відкриють малюкам секрети здорової усмішки, допоможуть перемогти злих бактерій, дізнатися цікаві факти про свої зубки та не боятися зубного лікаря. Отож, читайте та усміхайтесь!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей