Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Сонячний настрій – дітям!

Робота поета – творити слово…
Сергій Пантюк

           10 лютого святкує свій 55-літній ювілей письменник, журналіст, редактор, громадський діяч і видавець Сергій Пантюк. Для багатьох письменників він став не лише колегою, а й товаришем, адже за своє призначення він уважає поміч молодим авторам. Сергій надзвичайно енергійна і творча людина: він встигає бути видавцем і громадським діячем, учасником багатьох видавничих проєктів, засновником поетичного фестивалю «Під знаком Водолія», нині відомого як «Сліва-фест», та ведучим в етері радіостанції «Емігрантське радіо». Літературне надбання Пантюка складається з 18 поетичних збірок, 2 романів, 2 дитячих повістей, збірки новел та багатьох публікацій у закордонних та вітчизняних періодичних виданнях. Його тексти перекладались щонайменше п'ятнадцятьма мовами світу. Він є лауреатом міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», Всеукраїнського мистецького фестивалю «Лір», премії імені Василя Симоненка та дипломантом Всеукраїнського конкурсу малої прози «Що записано в книгу життя», Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова».

           Якось у письменника запитали: «Чи впливають книжки на майбутнє?». Сергій Дмитрович відповів: «Ще й як впливають! Особливо — пригодницькі та науково-фантастичні. Саме завдяки письменникам-фантастам багато дітей стали мандрівниками, дослідниками та винахідниками. Тепер вони своєю діяльністю покращують долю всього людства й кожної людини зокрема. Що більше дитина прочитає книжок, то більше отримає шансів змінити світ, наповнюючи його позитивом».

           Сергій Пантюк бував в гостях у нашій бібліотеці. Слухати, як він читав свої вірші, було величезним задоволенням як для дорослих, так і для дітей. Тож ми і вам пропонуємо поринути в світ фантастичних, хвацьких, задиристих, пустотливих, сповнених кипучої енергії творів Сергія Пантюка!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей