Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
   УМКА     Про себе, країну і світ






Умка
подорожує










Умка подорожує

Наш Умка - віртуальний, тому і подорожує віртуально. Ну і ми з ним разом. Сьогодні перед нами:

ІТАЛІЯ


     Казкова, неповторна Італія! Країна, історія якої загадковим минулим віє зі стародавніх віків, нагадуючи про могутню Римську імперію, античну культуру, неминучу зіткненість двох світів - язичництва і християнства.
     Неможливо недооцінити вклад італійців у культуру світу. Скільки геніїв подарувала людству славетна італійська земля! Геніїв, які започаткували європейську культуру, надихнули її на подальший розвиток створення нових шедеврів. Серед них і великий скрипаль Ніколо Паганіні, який своєю грою змушував відриватися від землі і на крилах мистецтва летіти до мрії, і геній часу Леонардо да Вінчі, на полотнах якого оживала казка, і Галілео Галілей, що відкрив непізнані таємниці Всесвіту, і багато інших митців, яких і понині пам’ятає і шанує людство.
     Італія! Прекрасна ти в своєму вбранні минулого і неповторна сучасністю. Раз побачивши Стародавній Рим або прекрасну Венецію - назавжди вважатимеш їх рідною домівкою.
     У Рима покликання - бути столицею світу, він був нею і не бажає про це забувати. Сучасний Рим для кожного туриста починається з неповторного відчуття вічності. Історія міста не тліє в древніх архівах, а живе на його вулицях. Є місця, де Древній Рим ніби виростає з під асфальту сучасних вулиць. Є щось паралельне, фантастичне в тому, що сучасники і зараз проходять повз арку Тіта, яка була поставлена на честь перемоги в іудейській війні 70 р. н. е., і через яку проїжджали колісниці імператорів. Або ж древній Колізей - символ «Вічного міста», який перевищує своїми розмірами всі коли-небудь збудовані в Римі амфітеатри. Роботи над ним були розпочаті ще в І ст. Ось такий незабутній і неповторний Рим.
     А ще в Італії є місто кохання - Венеція. Це найказковіше місто світу. Венеція цікава тим, що вулицями тут є 150 каналів. До середини ХІХ ст. єдиним транспортним засобом тут була гондола - лодка з граціозно загнутим носом та довгим веслом на кормі. Тепер їх декілька сотень і всі вони традиційно чорного кольору. Користуються ними в основному для туристичних екскурсій, а також для особливо урочистих подій. А в звичайні дні венеціанці користуються моторними катерами.
     Неможливо не згадати національне свято італійців - карнавал. В багатьох областях країни одразу після Нового Року починається підготовка до цього грандіозного свята. Однієї дати для всієї країни не існує - кожне місто вибирає свою. Карнавал - це народне свято проводу зими і зустрічі весни. Це в середні віки в Італії він набув незвичайного і яскравого колориту. В минулому пісні, танці, жарти, гуляння в карнавальних костюмах виражали ритуальний характер, обіцяючи благополуччя і щастя на весь рік. Зараз карнавал щорічно проводять від 50 до 100 маленьких і великих міст. Він мов яскрава і бурхлива хвиля прокочується по країні.
     Ось така ця загадкова Італія - країна вічності, мистецтва і краси! 

Вікторія Строкач, Київ
15 років

     Якщо ви жочете більше дізнатися про цю чудову країну, зверніться до нашого Рекомендаційного покажчика літератури

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей