Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
   УМКА     Про себе, країну і світ





Давайте обговоримо












Давайте обговоримо

ЧИ ПОТРІБНА УКРАЇНА ЄВРОСОЮЗУ?

З самого початку створення Європейської Співдружності було лише мрією. Та проте, ця мрія втілилася у життя, втілилася у могутній Європейський Союз. Зараз ЄС - це велике співтовариство, яке об`єднує 15 найрозвинутіших країн Західної Європи. В наш час ЄС уже має спільний ринок, свою конституцію, навіть свою європейську валюту - "євро" (проте ще не запроваджено в кругообіг). Країни-члени співпрацюють між собою; інституції ЄС створили багато чудових і корисних програм не тільки для розвитку ЄС, а й для допомоги іншим країнам світу.
ЄС це не закрите співтовариство, воно активно співпрацює з іншими країнами Європи, надає соціальну економічну, гуманітарну допомоги. До ЄС прагнуть вступити чимало країн Східної і Центральної Європи. В майбутньому в ЄС може нараховуватись 27 і більше держав-членів. Та у списках кандидата на вступ немає України! Нашу заявку відхилили! Навіть не будуть розглядати принаймі найближчі роки. Чому??? На це питання дуже легко відповісти.
Україна одна з постсоціалістичних країн, що утворилися після розпаду СРСР. Зараз Україна намагається вийти на європейський рівень життя, та щось не дуже виходить! Україна активно прагне ввійти в ЄС, та як можна прагнути стати на одну сходинку з країнами ЄС, маючи таку економіку, такий рівень розвитку, таке соціальне забезпечення???
Ми не можемо постійно сподіватись, що Захід нам допоможе, що за нас зроблять, а ми спокійнісінько ввійдемо в ЄС. Україна ж має багатий природно-ресурсний потенціал: багато цінних корисних копалин, родючі чорноземи… А ми не хочемо усім цим користуватись раціонально, не завдаючи шкоди ні собі, ні природі. Яскравим прикладом є катастрофа на чорнобильській АЕС. На щастя її нарешті закрили!!! Та люди питають, де ж брати енергію. Але можна придумати чимало джерел. Саме ця катастрофа має стати прикладом для всіх країн. На мою думку, ми повинні відмовитися від використання атомної енергії, задля нас же самих.
Та в Україні проблема не тільки в АЕС. Подивіться на нашу економіку, якщо її можна назвати "економікою". Україна одна з найбільш корумпованих країн Європи, а ми з цим навіть і не боремось. Більшість людей в Україні не живуть, а існують. Як можна прожити на 55 грн. пенсії? А українці "живуть". Не дивно, що більшість виїжджає з країни, не дивно, що все частіше й частіше чуєш від дітей, від молоді: "Виросту, поїду звідси. Там краще жити!" Молодь - наша надія й сподівання, та як країна може процвітати, коли діти з самого дитинства хочуть поїхати з України? Проте ЄС - це наша найбільша ціль, і ми активно намагаємося вступити в Союз. Усе життя України формується біля Києва: ще поки що в Києві є електроенергія, ще є чим топити помешкання, ще заробітну платню більш-менш платять, а інші, інші села, міста. Україна - це не лише Київ, це ще 600 тис. км2. А наш уряд, здається, цього не знає. Однією з "глобальних" проблем України є освіта. Зараз в Україні є стільки вищих навчальних закладів, на любий смак, йди, куди тобі заманеться. Проте всі вони не безкоштовні, добре що ще хоч початкова освіта безкоштовна. Не кожен може заплатити за навчання, а є стільки здібних людей, які прагнуть вчитися, прагнуть, щось зробити, а не можуть… А потім ми дивуємося, чому в Україні стільки безробітних, стільки голодуючих…
В Україні так багато проблем, що їм кінця краю не видно. Ми не повинні намагатися встигнути за іншими, ми повинні зупинитися. подумати, що буде краще для нас українців. Перш, ніж подавати заявку, ми повинні підняти нашу економіку. бо нинішня ситуація в Україні не відповідає європейським стандартам. Україна має змінити своє ставлення до себе самої. Ми повинні пишатися, що ми є українці.
На мою думку, Україна була б корисним членом ЄС: значна територія, багаті природні ресурси, усе для розвитку господарства, проте це вже вирішувати не нам. По-перше, ми повинні відродити нашу економіку, а вже, по-друге, думати про ЄС. Ми не можемо постійно жити в бідноті й злиднях, люди це повинні усвідомити. І вже тоді не ми будемо намагатись як-небудь вступити в Союз, а ЄС буде нас заохочувати.
Для нас все ще попереду…

Ігрунова Іра
член Євроклубу


А що Ви думаєте з цього приводу?
Якщо Ви хочете написати нам листа, натисніть тут

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей