Віртуальна бібліографічна довідка. Об'єднана довідкова служба публічних бібліотек України
     
   
     
Привіт, Гість :: Вхід
українська мова     русский язык

Ліміт запитань на сьогодні: 35 .:. Запитань у базі: 45889
   


Автор запитання: Людмила із міста: Переяслав-Хмельницький :: Запитання: 34311  
Людмила запитує:
Допоможіть будь ласка підібрати літературу для написання курсової роботи за темою "Розпис тканин як вид декоративно-прикладного мистецтва"
Наша відповідь:
На Ваш запит пропонуємо:
ВИДИ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА - Лекція ...
.-Режим дотупу:http://ua.convdocs.org/docs/index-54934.html?page
.-Режим дотупу:http://artsociety.ru›index.php?topic=216.0
Декоративно-прикладне мистецтво Галичини
.-Режим дотупу:http://0zd.ru›kultura_i_iskusstvo/dekorativno-prikladne
Вісник Львівської академії мистецтв. Вип. 9 / ред.: Е. Мисько. - Л., 1998. - 270 с. - рус.
Висвітлюються загальні питання історії, духовності, національного виховання, зокрема, методи класифікації наук та трактування культури у філософії Френсиса Бекона, український національний рух у Галичині. Розглядаються характерні особливості українського іконопису і релігійної картини, структура внутрішнього простору Храму в контексті літургії. Описується графіка українських періодичних видань 20-30-х рр. ХХ ст., художні особливості поясного вбрання жінок Бойківщини в ХІХ - на початку ХХ ст., а також декоративно-ужиткове мистецтво в пам'ятках оборонного будівництва. Досліджується питання підготовки спеціалістів з художнього в'язання, проблематика та стилістика книжкової гравюри Галичини XVI-XVIII ст. Особливу увагу приділено таким мистецьким постатям, як О.Кравченку, Г.Круку, М.Бойчуку та ін.її.
Студенець Н. В.
Марія Новицька - дослідниця художньої тканини / Н. В. Студенець // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2004. - № 3. - С. 143-148. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.
Зазначено, що у своїх наукових публікаціях Марія Новицька розглядає художню тканину як явище національної культури. Багато питань, що стосуються цього виду декоративно-прикладного мистецтва, висвітлено нею вперше в українському мистецтвознавстві.
Никорак О. І.
Українська народна тканина XIX - XX ст.: типологія, локалізація, художні особливості. Інтер'єрні тканини (за матеріалами західних областей України) : Автореф. дис... д-ра мистецтвознав.: 17.00.06 / О. І. Никорак; Львів. нац. акад. мистец. - Л., 2006. - 36 c. - укp.
На базі джерельного та фактологічного матеріалу грунтовно досліджено походження й еволюцію ткацтва - одного з найбільш давніх і важливих видів декоративного мистецтва. Розроблено типологію народних тканин. Визначено локальні осередки художнього ткацтва та з'ясовано найхарактерніші риси декору інтер'єрних тканин для житла. Висвітлено особливості оздоблення та функціонування домотканих виробів в інтер'єрах церков. Показано роль і значення тканин у традиційній обрядовості. До наукового обігу введено значний матеріал про ткацтво та широке коло невідомих раніше пам'яток західноукраїнських тканин. Доведено, що традиційні тканини дослідженого регіону України є визначним мистецьким явищем національної культури.
З святом ! Шановна Людмила! Вам 19 квітня відправлена довідка подібної тематики.вона Є в базі віртуальної довідкиЦей матеріал,як додаток .Бажаю щастя,миру,успіхів!

.: Розділ: Образотворче мистецтво :: 20.04.2014 18.12.10 :.
.: Донецкая областная универсальная научная библиотека им. Н.К.Крупской :.
   

Generated in 0.178506 seconds