Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Колискова – то солодка материнська мова

        В Україні щороку другої неділі травня відзначають День матері. Це свято – привід сказати мамі про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина у світі.

        Споконвіку мама вважається берегинею сім'ї. Саме від неї залежить виховання дитини, і саме мати прищеплює любов до рідної землі.

        Напередодні свята у відділі мистецтв пройшла музична година «Колискова – то солодка материнська мова». Українські колискові пісні – це не лише звуки та слова, вони – частина генетичного коду і духовності, що передаються з покоління в покоління. Колискові переказують історії та традиції, даруючи малюкові почуття приналежності до свого народу.

        Колискові – це наші перші слова рідною мовою, почуті від мами. У них зібрана вся ніжність і любов матері до дитини. Дівчаткам, зазвичай, співали про красу, ніжність, про важливість сімейного вогнища та родини. Хлопчикам – про працьовитість, силу і рішучість, про місце людини у світі.

        На музичній годині читачі послухали колискові у виконанні Віктора Павліка, Злати Огнєвіч, Світлани Тарабарової, MamaRika, а також гуртом співали усім відому колискову «Котику сіренький». Діти розповідали історії про своїх молодших братиків та сестричок, як вони їх колихали на ручках і в колисках, як заспокоювали, співаючи колискові, почуті від мами. Бібліотекарі також запропонували дітям літературу, пісенні збірки колискових пісень, які можна взяти у відділі мистецтв.

        На завершення заходу читачі створили вітальні листівки для своїх мам, у які вклали всю свою любов. Листівки вийшли барвистими та креативними, мамам неодмінно сподобаються. Адже що може бути приємнішим для матусі, ніж подарунок рідної дитини, зроблений її рученятами!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей