Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Розкажи про книжку та отримай знижку!
Підсумки акції Національної бібліотеки України для дітей та книжкового магазину
«Чуланчик» на Книжковому Арсеналі 4-7 жовтня 2012 року.

Національна бібліотека України для дітей стала учасницею однієї з найбільших книжкових виставок України, та ще й була представлена там усі чотири дні роботи Книжкового Арсеналу. Дитяча кіностудія бібліотеки запропонувала цьогорічним організаторам дитячої програми на Арсеналі - книгарні "Чуланчик" - цікаву акцію, яка працювала, передусім, на імідж книги й читання.

Чим же змогла здивувати і зацікавити бібліотека маленьких відвідувачів виставки та їх батьків на фоні величезної кількості страшенно цікавих заходів та розваг, що запропонував Книжковий Арсенал дітям?

Бібліотека вирішила, що на Книжковому Арсеналі буде велика концентрація читачів-дітей, і можна буде розпитати їх про улюблені книжки. І не просто розпитати, а взяти в них інтерв’ю на камеру. В об’єктиві дитячої кіностудії Книга та Читач - таке завдання було поставлене перед юними репортерами дитячої кіностудії НБУ для дітей. А щоб якось заохотити маленьких відвідувачів виставки та спонукати їх батьків долучитись до акції, вирішено було додати економічну складову: «Розкажи про книжку та отримай знижку!». Кожна дитина, яка дала інтерв’ю про улюблену книгу або героя книги, розповіла вірш чи казку, отримала ось такий купон на знижку у книжковому магазині «Чуланчик». Таким чином, читачі змогли відчути, що читання книг не просто корисне заняття - від нього може бути певна економія для сімейного бюджету!

Окрім того, діти та батьки могли одразу побачити усі інтерв’ю, а також буктрейлери та рекламні ролики дитячої кіностудії бібліотеки на великому екрані, що розташувався на стенді бібліотеки! Тож біля куточку дитячої кіностудії увесь час було багатолюдно.

За чотири дні акції дали інтерв’ю на камеру 54 дитини віком від 4 до 11 років. Ще приблизно 100 читачів не наважилися розповідати в об’єктив, але із задоволенням розповідали про книжки репортерам кіностудії і бібліотекарям, за що отримували буклети та рекламні листівки бібліотеки.


Діти розповідали про книжки сучасних авторів та класиків дитячої літератури, декламували вірші та розповідали казки, згадували про свої перші літературні спроби. Представляємо вам декілька коротких відео сюжетів з Книжкового Арсеналу:

Наймолодшим учасником акції став Андрійко (4 роки), який, скоріше, показував свою книжку аніж розповідав про неї.

Найдовше інтерв’ю дала Софійка (7 років), яка дуже цікаво розповідала про пригоди Цибуліно.

Найголоснішим та емоційнішим за всіх був Артем (5 років), який так виразно читав басню Івана Крилова «Ворона і Лисиця», що навіть звуки мікрофонів із поруч розташованої сцени не «перекрили» його.

Артистична та безпосередня Дар’я (5 років) розповіла нам про велетня-міліціонера Дядю Стьопу.

Справжній читач Денис (9 років) не тільки розказав про улюблені книжки Сергія Гридіна, а й звернувся до письменника із запитанням: «Чи буде продовження історії про Федька, прибульця з Інтернету, і коли?»

Письменниця- початківець Оля (11 років) написала свою першу фантастичну книжку про марсіанських лисиць і так цікаво розповідала цю історію, що ми запросили її до бібліотеки із власною (рукописною!) книжкою.

Усі інтерв’ю першого дня у дещо скороченому вигляді представлені у нашому відеосюжеті "Розкажи про книжку. День перший"

Незабаром чекайте відеоновини акції «Розкажи про Книжку» за 5, 6 та 7 жовтня.

Усі відеосюжети можна подивитись на сторінках бібліотеки:

- Канал користувача ndkidskiev на http://www.youtube.com

- Відеоблог «BiblioTema TV»

- Сторінка групи Національна бібліотека України для дітей вКонтакті

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей