Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Як читачі бібліотеки Веселу Масляну святкували

Бібліотека запропонувала цьогоріч своїм читачам зустріти Масляну за давніми традиціями та на сучасний лад! Влаштувати свято вирішили не в стінах бібліотеки, а на свіжому повітрі, у парку, для того, щоб якомога більше дітей та дорослих змогли взяти участь у святкуванні.

Тож 17-го березня ще зранку у сквері на Нивках почали налаштовувати сцену, ставити намети, облаштовувати місця для роздачі млинців, налаштовувати мікрофони. На пагорбі встановили Мару - солом'яне опудало, серед дерев парку з'явилося ще одне – різнокольорове «Дерево дитячих мрій». І хоча свято мало розпочатися о 12-й годині, вже з 11-ї години до скверу почали збиратися мешканці мікрорайону з дітлахами. Тому розваги для дітей почалися значно раніше. Найпопулярнішим персонажем був Ведмідь з улюбленого мультика про Машу і Ведмедя. Діти фотографувалися з ним, розмовляли, розповідали про книжки та обіцяли приходити до бібліотеки. (Хто приховувався під маскою Ведмедя читайте на відеоблозі бібліотеки).



Рівно о 12-00 на офіційне відкриття свята завітали почесні гості: народний депутат України, президент фонду «Рідна країна» Микола Томенко, народний депутат України Андрій Павловський, голова Правління ГО «Муніципальна ліга Києва» Олександр Федоренко. Вони привітали дітей зі святом, нагадали усім, що сьогодні Прощена неділя, порадили малечі і батькам просити вибачення один в одного, та побажали відсвяткувати Масляну, як годиться – весело, смачно, галасливо.

Можемо засвідчити, саме так і святкували! Театр-студія «Мандри» Національної бібліотеки України для дітей розпочав театралізоване дійство, в якому були і Весела Масляна, і Весна, і Зима, яка все ніяк не хотіла йти від нас. Зиму вмовляли довго, а щоб глядачі не потомилися, для них співали і танцювали колективи «Київські барви» та «Гармонія» будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва.



А ще проводили веселі конкурси. Найбільше сміху у глядачів та й в учасників викликав конкурс вареникоїдів – хто швидше з’їсть вареники з миски. Поїдали вареники хлопці, але годували їх з виделки дівчата. Усі вареники з’їсти не вдалося нікому, тому ще й глядачів пригощали. А ще хлопці перетягували канат, а мами змагалися у конкурсі для сильних духом – надували повітряні кульки. Татусі теж спробували надути кульки, але не змогли, чим дуже насмішили малечу. Проте виявилося, що кульки для татусів були з секретом – їх неможливо надути!



Кульмінацією свята (як за народними традиціями) стало спалювання опудала – Мари. Дітям цей момент дуже сподобався! Величезною популярністю користувалося інтерактивне «дерево дитячих мрій». Діти поставилися до завдання відповідально: зосереджено писали свої мрії на квіточках і прикрашали ними Дерево. Там були дуже різні бажання, і матеріальні, і не зовсім, і зовсім не матеріальні. Наприклад, такі: «хочу, щоб мої батьки не сварилися». Або ось такі: «хочу навчитися грати на піаніно», «хочу бути гарною». Діти ділилися бажаннями мати «ховрашків, собак, ляльку Русалку». Дерево мрій забрали до бібліотеки, щоб прочитати усі дитячі бажання та розказати дорослим (батькам, вчителям, вихователям) про що мріють наші читачі. (Історію про «Дерево дитячих мрій» та білого дракона читайте на відеоблозі бібліотеки)

Завершилося свято млинцями. Млинці можна було отримати в обмін на жовтеньке паперове коло, яке діти отримували у наметі психолога бібліотеки. Вгадав книжкового героя, або розмалював його – тримай квиточок на млинець! Це завдання виявилося таким цікавим, що до намету увесь час було не проштовхнутися. Тож усі 600 млинців з варенням та медом, які роздавали бібліотекарі у різних куточках парку, були з апетитом з’їдені дітьми, а також їхніми бабусями, дідусями, татами й мамами… Вистачило усім!



Свято проходило за підтримки голови Правління ГО «Муніципальна ліга Києва» Олександра Федоренка.

Відеорепортаж зі свята незабаром на відеоблозі бібліотеки BibilioTemaTV

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей