Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Книжкові відкриття, позитивні емоції, призи та подарунки…

…цього вдосталь отримали учасники десяти сімейних команд, які взяли участь у BooK-Квесті на Книжковому Арсеналі.

«Коли буде наступний квест? Ми хочемо ще!», - так в один голос заявили найстарші та наймолодші учасники змагань та бібліотекарі. Команда Національної бібліотеки України для дітей, яка організувала та проводила квест, пообіцяла, що зробить такі сімейні змагання традиційними на усіх книжкових ярмарках. Адже в бібліотеці вони вже стали звичними, та проходять доволі часто. Та все ж пошукова гра на одній з найпотужніших книжкових виставок-ярмарок в Україні зовсім інша справа. Велична архітектура Арсеналу, його масштаби, а також незнайома місцевість, завжди нове незвичне розташування стендів видавництв створили умови для справжнього квесту, де треба добряче попобігати за маршрутом, виконуючі завдання! Насправді пошукові завдання були не дуже складними, але цікавими. Учасники отримували конверти з пазлами, які треба було скласти, щоб прочитати назву видавництва, до якого треба прямувати, знайти стенд видавництва, на ньому відшукати книгу - для виконання творчого завдання, виконати його, отримати наступний конверт і … далі за маршрутом.

На виставкових стендах чергували бібліотекарі, які спілкувалися з командами та контролювали виконання завдань, і слідкували за тим, щоб сімейні команди не заважали відвідувачам ярмарку і покупцям вибирати книжки. Тому що інколи в ході змагання емоції зашкалювали не тільки у дітей, а й у батьків: «Швидше, швидше, читайте уривок! Ось нас вже наздоганяють!»; «Шукаймо стенд «Урбіно»!; «Біжимо туди! Я там бачив якогось Лева!». А величезна ростова лялька – логотип видавництва «Грані-Т», яка гуляла виставковими залами Арсеналу, неодноразово піддавалася нападу дітей і дорослих, які в запалі вигукували: «Де ваше видавництво?!! Зізнавайтеся, ДЕ воно?!!».

Ось такі емоції вирували зранку в суботу 25-го травня на Книжковому Арсеналі. Та вони були цілком позитивними, адже учасники квесту зробили свої книжкові відкриття, як і було обіцяно. Тому що творче завдання на маршруті передбачало знайомство з книгами: запам'ятати автора та назву книги, прочитати анотацію, зачитати уривок та розказати потім на дитячій сцені про книжку. П'ять команд, що фінішували першими, отримали в подарунок ось ці п'ять книжок від чудових видавництв дитячої книги – співорганізаторів квесту:

Команда-переможець найбільше за все уподобала книгу Барбари Космовської «Буба» видавництва «Урбіно» (м. Львів).

Другій команді сподобалася смачна книга Юрія Нікитинського і Михайла Олександрова «Таємниця старої пекарні» видавництва Glowberry Books.

Бронзовим призерам змагань до душі прийшлася книга «Мама по скайпу» Видавництва Старого Лева (Львів)

Четверта команда найкращим відкриттям назвала книгу Віталія Кириченка «Веселі історії» видавництва «Майстер-клас».

А остання призова книга дісталася п'ятим фіналістам, які якраз найдужче хотіли отримати саме її - історію «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка, надруковану у видавництві «Грані-Т».

Видавництво «Грані-Т» надало призи і для команд, які не увійшли до п'ятірки переможців квесту. Невеличкі бібліотечки популярних серед дітлахів книг-коміксів вручила учасникам змагань керівник прес-офісу видавництва Ольга Купріян. Від організаторів дитячої програми Книжкового Арсеналу - магазину «Чуланчик» - усі учасники квесту отримали закладки, листівки та наліпки з героями дитячих книжок і мультфільмів. А від бібліотеки – запрошення на свято дитячих мрій, яке національна дитяча книгозбірня влаштовує 1 червня у сквері на Нивках.

Ось як це було: коротка відеозамальовка з виставки

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей