Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Свято дитячих мрій від бібліотеки

Облаштовувати майданчики у сквері під дитячі ігри та розваги бібліотека розпочала ще з ранку, а вже з 11 години дітлахи та дорослі почали збиратися до парку на звуки веселої музики та незвичайні яскраві вивіски серед дерев. І хоча основні бібліотечні розваги планувалося розпочати після концерту, та на численні на побажання дітей вирішено було пограти трішки й до офіційного початку свята.

Рівно о 12-00 розпочалася святкова програма за участю лялькового театру бібліотеки «Оле Лукойє» і Державної дитячої хореографічної студії українського танцю «Барвіночок». З привітанням до дітей та дорослих звернулася господиня свята – генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, Герой України Анастасія Степанівна Кобзаренко. Побажав щасливого дитинства та привітав дітей з початком літніх канікул Ігор Вікторович Куташев – заступник голови Шевченківського відділення в м. Києві Партії Регіонів, за підтримки якої проходило святкування Міжнародного дня захисту дітей у мікрорайоні Нивки.

Кульмінацією концерту стала поява незвичайної величезної смішної ляльки – дівчинки НБУшки. Цей сюрприз бібліотека готувала для своїх читачів заздалегідь саме до цього свята. І сюрприз вийшов вдалим! Дітям та дорослим новий талісман бібліотеки сподобався, а малюки просто не могли відійти від ляльки ні на крок. Матусі із задоволенням фотографували своїх дітлахів разом з ляльковою дівчинкою.

По завершені концерту свято продовжилося в усіх куточках скверу, адже бібліотека подбала про те, щоб для усіх дітей - від дошкільняток до підлітків знайшлося цікаве заняття. Багатодітно було біля кожного бібліомайданчика.

Виявилося, що підростаюче покоління дуже свідоме та добре знає свої права: біля Правового паркану, який влаштували бібліотекарі відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів, було не проштовхнутися. Усі бажали його розмалювати та залишити на ньому свої побажання щодо дотримання прав дітей.

Безперебійно працював «Книжковий кіоск». І хоча в ньому були представлені тільки зображення обкладинок книжок з коротким змістом книги, але «продавець»-бібліотекар так цікаво розповідав про кожну книгу, що діти навіть стояли в чергу, а потім розібрали усі реклами з адресою книжок. Тож бібліотекарі захвилювалися, чи вистачить на абонементах книгозбірні книг для усіх бажаючих їх почитати.

На «Рандеву з письменником» теж зібралося багатенько книголюбів. Адже зустрітись з читачами своїх книг приїхали не тільки письменники Олександр Есаулов та Сергій Коловоротний, а й видавництво дитячих книг «Грані – Т» з цілою купою яскравих новеньких книжечок. Бажаючих придбати книгу та ще й з автографом автора знайшлося немало.

Найменші учасники свята як завжди залюбки малювали – і крейдою на асфальті, і кольоровими олівцями на папері; розмальовки з казковими героями підготувала для них психолог бібліотеки. Про дошкільнят подбав також і відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, який влаштував імпровізовані казково-спортивні змагання для спритних і непосидючих. Поруч «виросло» Дерево дитячих мрій, яке поступово розквітало кольоровими листочками-побажаннями.

Весела майстерня відділу соціокультурної діяльності є постійним учасником усіх виїзних заходів бібліотеки, адже її «Майстер-класи» - справжній сюрприз для тих, хто бажає власноруч зробити якісь сувеніри, подарунки. Цього разу майстер-класи знову продовжувались до самісінького кінця свята, аж поки не закінчилися матеріали для роботи.

Потрапити до «Кімнати літературних жахів 12+» могли тільки діти, яким виповнилося 12 років, адже саме любителі гострих відчуттів могли спробувати себе у вигадуванні дитячих страшилок. Таких виявилося чималенько, деякі батьки вирішили згадати своє дитинство та приєдналися до конкурсу. Тож колекція історій про нашого Хлопчика отримала більш ніж двадцять нових історій. Що приємно, дівчинка НБУшка теж стала героєм читацько-бібліотечного фольклору - незабаром опублікуємо.

Аншлаг у куточку відділу мистецтв був цілком очікуваний та прогнозований – Караоке під каштанами завжди є місцем улюбленого дозвілля і дітей, і батьків.

Під фінал свята до скверу доставили ще один святковий сюрприз – солодкий та прохолодний. Шістсот порцій морозива безкоштовно отримали всі учасники свята - діти, батьки, бабусі й дідусі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей