Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«З книгою навколо світу»


20 березня в рамках всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» до нас у бібліотеку завітав мото-мандрівник Валерій Кришень, що є першим українцем, який здійснив навколосвітню подорож на власному мотоциклі, яка тривала цілий рік. За цей час він проїхав 63 тисячі кілометрів через 28 країн світу та 2 рази перетнув екватор.

Під час зустрічі старшокласники разом з Валерієм встигли розпочати подорож та доїхати аж до самої Колумбії. Він розповідав, як у вільний час полюбляв зварити собі каву та почитати улюблену книжку. Цікава розповідь Валерія тривала близько 2-х годин. За цей час у глядачів назбиралося безліч запитань. Вони побачили фотографії, кожна з яких зі своєю історією. Як, наприклад, історія про мексиканського хлопчика у високогірному селищі в Мексиці. Виявилося, що Валерій був першою білою людиною, яка добралася до цього селища. І з усіх мешканців селища лише один маленький хлопчик трішки володів англійською мовою, який і став «перекладачем» та допоміг Валерію порозумітися з іншими мешканцями. Валерій розказав їм про Україну. Мексиканським селянам було дуже цікаво почути, що такий екзотичний фрукт для Мексики, як яблуко, в Україні росте просто на дереві, а мандарини не ростуть. Зранку діти принесли йому мандаринів та були вражені «кмітливістю» цього білого мотоцикліста, який одразу почав знімати шкіру з мандарина. Виявилося, хлопцям чомусь здалося, що Валерій ніколи не куштував і взагалі не бачив мандаринів. Валерій розповів, як діставшись до порту Картахена, що в Колумбії, незаконно перетнув кордон, хоча він того сам не знав і всі документи в нього були в порядку, але в цьому випадку його можуть ув’язнити аж на 5 років з вилученням усього майна.

Продовжити нашу подорож далі та дізнатися, як вдалося йому не потрапити до в’язниці, можна буде на наступній зустрічі з Валерієм Кришнем, яка відбудеться у квітні, коли він буде презентувати в бібліотеці виставку своїх фотографій з навколосвітньої подорожі «Обличчя світу». Чекайте анонс!

Ось таким був маршрут Валерія, щоб ви добре усвідомили, скільки встиг розповісти наш гість на першій зустрічі. А подорожуючи, ми поки що, добралися до Колумбії.

Україна — Росія — Казахстан — Росія — Корея — США — Мексика — Гватемала — Гондурас — Нікарагуа — Коста Ріка — Панама — Колумбія — Еквадор — Перу — Болівія — Чілі — Аргентина — Парагвай — Бразилія — Португалія — Іспанія — Італія — Франція — Австрія — Германія -Австрія — Словакія — Хорватія — Боснія і Герцоговина — Хорватія — Угорщина — Україна.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей