Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Сімейний вікенд «Читання – справа сімейна» у день закоханих

Такою теплою і сердечною була бібліотека 14 лютого! У дружньому сімейному колі разом із читачами відзначили Свято закоханих – День святого Валентина, Міжнародний день дарування книжок і просто сімейний вікенд у бібліотеці.

На свято запросили родини читачів дошкільного і молодшого віку, а також учасників літературного роумінгу «Читання без обмежень», щоб визначити кращу читацьку родину зимових читань. Атмосфера свята була запрограмована від самого початку – кожен відвідувач отримав у подарунок кульку-сердечко. Тому у коханні один одному зізнавалися усі: бібліотекарі – читачам, діти – свої батькам, батьки – дітям… Генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко у своєму привітанні теж висловила слова любові юним читачам за старанність, їхнім батькам —за те, що приводять своїх діточок до бібліотеки, читають із ними книжки.

На початку свята були нагороджені переможці зимових читань. Грамоти та подарунки кращим читачам — Ані Онищенко, Павлику Роменському та Владиславі Більобрух — вручили генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко та представник громадського об’єднання «Самопоміч» Анастасія Фарос.

До Міжнародного дня дарування книг бібліотека проводила благодійну акцію – збирала книжки для школи-інтернату для слабозорих дітей № 4. Читачами було зібрано понад 60 книг, які під час свята урочисто передали бібліотекарю школи-інтернату.

Після нагородження усі відвідувачі свята змогли по черзі випробувати свої сили у сімейній smart-дуелі, і переможцем знову стала родина Ані Онищенко, яка довела, що не випадково є лідером літературного роумінгу.

Продовжився сімейний вікенд у різних куточках бібліотеки. Малюків запросили на читання книжок до Кімнати казок, а в читальному залі батьки в цей час слухали Нінель Нежуру, тренера авторського курсу громадської організації «Високі стандарти», яка розповідала їм, як правильно хвалити дитину.

У «Biblio-ART-майстерні» діти робили святкові сувеніри до Дня закоханих для своїх батьків, а у відділі документів іноземними мовами розмальовували валентинки з солоного тіста. Студія аквагриму розпочала свою роботу ще до початку свята і працювала з повним навантаженням до закінчення, бо прихильників мистецтва бодіарту багато не лише серед дівчат. Хлопці теж хочуть бути привабливими.


Малюків розважали розмальовками і lego-конструктором – це була ще одна локація, популярна серед усіх категорій читачів. Серед шанувальників lego були помічені як діти, так і батьки, особливо – татка, які із задоволенням складали з конструктора будинки і машинки.

На численні прохання батьків наших маленьких читачів під час сімейних свят бібліотека традиційно влаштовує виїзну книгарню. Цього разу до нас привезли свої книжки видавництво «Книжковий хмарочос».

Для найстійкіших відвідувачів, які посмакували кожною бібліотечною «стравою», ляльковий театр бібліотеки «Оле Лукойє» показав музичну виставу «Золоте курча» за п’єсою Володимира Орлова.

Як завжди, найпопулярнішою персоною свята була улюблениця всіх дітлахів лялькова дівчинка НБУшка, яка цього дня була особливо веселою. Можливо тому, що свято таке гарне і романтичне?


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей