Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Україна – любов моя

     З 24 травня по 1 серпня 2016 року в Національній бібліотеці України для дітей експонується виставка творчих робіт незрячої художниці-флориста в стилі «наївне мистецтво» Ірини Миколаївни Бородюк із колекції «Україна – любов моя». Картини, створені зі штучних квітів та інших матеріалів, зображують Україну, якою її бачить художниця, ілюструють відомі пісні та твори української класики. Усі роботи Ірини Миколаївни яскраві, сонячні, випромінюють енергію добра, радості, перемоги над життєвими труднощами.





     Ірина Миколаївна Бородюк – українська художниця-флорист, незряча, народилася 1954 року у Києві. Учасниця 33 виставок, із них 12 персональних, автор понад 300 картин.

      Майстриня за фахом технік-технолог радіоапаратури. 22 роки працювала на підприємствах оборонної промисловості. У 1990-х стала флористом і продавцем живих квітів. Хворіє на цукровий діабет. 2006 повністю втратила зір. У 2010 році завдяки підтримці доньки почала робити картини зі штучних квітів. Працює сама, без асистента.


     Користується клеєм, степлером, голкою та іншими пристосуваннями. Створила понад три сотні картин. Серед яких квіткові композиції, ілюстрації до казок, пісень та художніх творів, інтерпретації біблійних сюжетів. Нині майстриня працює над колекцією, яка присвячена Франції.

      Художниця проводить для дітей майстер-класи із виготовлення квіткових панно.

     Головна мета майстрині – дарувати людям любов, добро, віру, натхнення. Своїми картинами і прикладом власного життя довести, що навіть із найтяжчих життєвих ситуацій є вихід.



Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей