Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Майстер – клас «Тарасове перо»

       Як навчалися в часи Тараса Шевченка, яким був правопис, чим і на чому писали? Що таке «чорнильні горішки», «пісочниця», «пірниця», «березова каша», «субітки», завдяки чому з`явився складаний «перочинный» ножик, з чого і як виготовляли перо і чорнило? Дізнатися про це і про багато чого іншого, відчути себе школяром і однокашником малого Тараса 17 березня мали змогу учні 4-го класу ЗОСШ №163, відвідавши майстер-клас «Тарасове перо», який провела старший науковий співробітник літературно-меморіального будинку-музею Тараса Шевченка Галина Мрозек. На майстер-класі діти і працівники бібліотеки із захопленням опановували письмо справжнім гусячим пером за зразками правопису ХІХ століття. А ще побачили письмове приладдя Тараса Шевченка, створений ним Буквар, дізналися багато цікавого про школярів та їхнє навчання у ті далекі часи, переглянувши відеосюжет.

    Звичайно ж, не оминули своєю увагою діти і виставку «Єднаймо душі словом Кобзаря», на якій було представлено як сучасні, так і старі видання шевченківських творів.

    Майстер-клас був незвичайний, адже коли ще ми зможемо пописати гусячим пером?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей