Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Епоха геніїв і титанів

       30 січня 2018 року у відділі мистецтв відбувся мистецький захід «Доба геніїв Відродження», який проходив у рамках програми «Мистецьке перехрестя» та був спрямований на допомогу вивченню шкільного курсу «Художня культура» та інтегрованого курсу «Мистецтво». На захід завітали учні 9 класу ЗОСШ № 175 м. Києва. Бібліотекар відділу мистецтв продемонструвала слайд-презентацію та ознайомила старшокласників з історією виникнення мистецтва, охарактеризувала одну з найяскравіших сторінок в історії світової художньої культури – епоху Відродження.

       Старшокласники поповнили свої знання про культурну спадщину трьох геніїв Відродження – Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Рафаеля Санті. Дізналися про найбільші світові ікони мистецтва, створені цими митцями: мармурову скульптуру «Давид», розпис Сікстинської капели у Ватикані, купол собору Святого Петра в Римі, портрет «Мона Ліза (Джоконда)» та стінопис «Тайна вечеря», картину «Сікстинська Мадонна» та фреску «Афінська школа». А також переглянули фрагменти історико-біографічних фільмів, які розкрили таємниці багатьох міфів, існуючих навколо імен великих майстрів.

       Подивитися найкращі видання з цієї теми діти змогли на книжковій виставці, де були представлені книги, які містили інформацію про історію розвитку світового мистецтва та велику епоху світової культури –Відродження, про визначних живописців, скульпторів і архітекторів, які творили в цей час.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей