Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Бібліотека уперше влаштувала для читачів Піжамну вечірку для дітей і батьків

       Піжамні вечірки – популярний нині вид дозвілля серед молоді – добралися і до нашої бібліотеки. Бібліотекарі вирішили влаштувати піжаму-паті не лише для наших юних читачів, а й для їх батьків під гаслом «Тата й мами – годі спати! Йдемо на піжама-паті». Тим паче, що після літніх читань із зануренням у нас сформувався цілий батьківськи комітет з активних матусь, які внесли пропозицію – проводити у бібліотеці заходи не тільки для дітей, а й окремо для батьків. Ось чому піжамна вечірка проходила у двох залах – в одному зібрали величезну компанію дітей від 5 до 13 років, а в іншому – групу матусь, бабусі й дідуся. Зараз ми вам розкажемо, чим дві години у замкненій бібліотеці займалися 35 кращих читачів бібліотеки та 15 дорослих – матусі, бабуся та дідусь.

        Спочатку розваги були у кожного свої. Дитяча компанія отримала вже готові маски для сну та креативно їх прикрасила. Потім усі пройшли психологічний тест та дізналися, хто вони – сови, жайворонки чи голуби. Пограли у веселу казково-книжкову гру «Персонаж», яка виявилася непростою, тому що персонажі були не просто казкові, а герої книжок сучасних українських авторів. Завершили дитячі розваги майстер-класом із сучасного танцю.

       Дорослі учасники вечірки теж почали з масок для сну, але вони їх самі й пошили, а вже потім прикрасили. До речі, першим справився з цим суто жіночим завданням єдиний чоловік у цій компанії – дідусь. У цей час книжковий стиліст бібліотеки відчинила свій модний книжковий бутік, вечірка все ж таки піжамна, тому трішки гламурна, та розповідала про найновіші модні книжкові новинки, які щойно надійшли до бібліотеки.

       Однією з найвеселіших розваг для батьків став майстер-клас сучасного танцю. Тренер студії «ZUMBA . Dance and fitness» Ірина Кравець за 15 хвилин підготувала команду матусь до відкритих змагань із командою дітей. Оскільки вечірка піжамна - то й танці були з подушками та м'якими іграшками. Ця несподівана пропозиція від бібліотеки викликала купу позитивних емоцій і драйву.

        Наприкінці свята велика компанія дітей та група дорослих об'єдналися, щоб разом потанцювати (дивись відео) та влаштувати бій подушками - інтелектуально-рухливу забаву, яку вигадали наші бібліотекарі. Подушку можна було кинути лише один раз для того, щоб обрати собі суперника у інтелектуальному змаганні за змістом сучасних дитячих книжок. Діти змагалися з дорослими, і за кількістю правильних відповідей перемогла дитяча команда. Бо вони ж наші ЧИТАЧІ!

        Завершився захід чаюванням та фотосесією. Піжамна вечірка видалася по-сімейному теплою, дружньою, веселою та яскравою. Дрес-кодом були смішні домашні капці або незвичайні теплі шкарпетки, але наші читачі та їхні батьки дещо його «розширили». Дехто вдягнув справжню піжаму і навіть теплі домашні халатики, і від цього було ще яскравіше. Ми підготували для учасників піжама-паті дві зони для фотосесії, та діти чомусь теж обрали куточок, який був облаштований у залі для дорослих.

       Більше фото з вечірки дивіться на сторінці бібліотеки у Фейсбук.

       Також слідкуйте за новинами бібліотеки та підписуйтеся на адресну розсилку анонсів, щоб не пропустити наступне сімейне свято.


А найближче свято відбудеться 18 лютого – у неділю!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей