Віртуальна бібліографічна довідка. Об'єднана довідкова служба публічних бібліотек України
     
   
     
Привіт, Гість :: Вхід
українська мова     русский язык

Ліміт запитань на сьогодні: 36 .:. Запитань у базі: 46087
   


Автор запитання: Руслан із міста: Полтава :: Запитання: 30685  
Руслан запитує:
Потрібна інформація про суницю(полуницю):вимоги до якості суниці, дефекти; ідентифікація фальсифікація, методи проведення експертизи(органолептичні, фізико-хімічні), вимоги до маркування і покування
Наша відповідь:
Доброго дня, Руслане! Пропонуємо наступні документи:
Косенко Ганна. Якою буває полуниця (суниця садова)?. – Режим доступу:
http://www.fermeru.com.ua/home/garden/item/99-polunytsya-sunytsya-sadova.html
ПЛОДООВОЧЕВІ ТОВАРИ ТА ПРОДУКТИ ЇХНЬОЇ ПЕРЕРОБКИ. – Режим доступу:
http://nashaucheba.ru/v20712/опорний_конспект_лекцій_з_курсу_основи_товарознавства_продовольчих_товарів?page=2
Основи товарознавства. Ягоди. – Режим доступу:
http://buklib.net/component/option,com_jbook/task,view/Itemid,36/catid,167/id,6830/
Свіжі плоди і ягоди // Основи товарознавства : конспект лекцій. – Режим доступу:
http://pulib.if.ua/part/10948
Товарознавча характеристика свіжих плодів і ягід (2) . – Режим доступу:
http://natalitkach.ucoz.com/load/ehlektronnye_uchebniki_po_tovarovedeniju/tovaroznavcha_kharakteristika_svizhikh_plodiv_i_jagid_2/2-1-0-37
Товарознавство плодів та овочів. – Режим доступу:
http://gendocs.ru/v612/?cc=1&page=4#15110
Хвороби, пошкодження та норми якості ягід. – Режим доступу:
http://nashaucheba.ru/v8906/бровко_о.г.,_булгакова_о.в._та_ін._товарознавство._продовольчі_товари?page=18
Як правильно організувати бізнес з вирощування суниці?. – Режим доступу:
http://agrolviv.com.ua/useful/100-yak-pravilno-organzuvati-bznes-z-viroschuvannya-sunic.html



***
Гибало, Валентин Миколайович. Бiологічна і господарська оцінка сортів суниці в умовах Центрального Лесостепу України [Текст] : автореф.дис...канд.с.-г. наук: 06.01.07 / Гибало Валентин Миколайович ; Український аграрний ун-т. - К., 1994. - 25 с.
Жолобецький, Г. Суниця - перспективна ягода [про тенденції ринку суничного бізнесу в світі та Україні] // ПРОПОЗИЦІЯ . - 2011 . - № 8. - С.74-77.
Колтунов В.А. Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання: Моногр. Ч. 2. Якість і збереженість плодів та ягід / В.А. Колтунов ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2004. — 249 с.: табл. — укp.
Розглянуто питання формування та керування якістю та лежкістю плодово-ягідної продукції, впливу умов вирощування, строків і технології збирання, товарної обробки, способів і умов зберігання на збереженість насіннячкових плодів, винограду, формування та зміни у процесі зберігання їх споживних якостей. Наведено товарознавчу характеристику районованих сортів плодів кісточкових та ягідних культур, в тому числі малопоширених. Викладено проблеми якості та збереженості плодів тропічних та субтропічних культур, конкурентоспроможності районованих сортів яблук та груш, встановлення представницької середньої проби партії плодів, діагностики та прогнозування їх лежкості, а також з'ясування економічної ефективності зберігання плодів та ягід залежно від умов вирощування.
Культури плодові та ягідні. Методи визначення фітовірусологічного статусу садивного матеріалу суниці [Текст]. - Чинний від 2011-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2011. - III, 8 с. : табл. - (Національний стандарт України)
Льовшина Л.Д. Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно-ароматичних рослин та прянощів : навчальний посібник / Л.Д. Льовшина, В.М.Михайлов, О.В. М’ячиков. – К.: Ліра-К, 2010 - 388с. Рекомендовано МонУ.- ISBN 978-966-2174-08-3
Михайлов, Иван Гаврилович. Земляника [Текст] / И. Г. Михайлов. - Ленинград : Лениздат, 1961. - 95 с.: рис. - Авт. на обл. не указ.
Найченко В.М. Свіжі плоди суниці можна зберігати / В.М. Найченко // Садівництво : Міжвід. темат. наук. зб. — 1999. — Вип. 48. — С. 171-175. — укp.
Представлено результати вивчення лежкості трьох сортів суниці. Встановлено оптимальний температурний режим і вплив модифікованого газового середовища на строки зберігання та якість продукції.

Орлова Н.Я. Продовольчі товари. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки: підручник / Н.Я. Орлова, П.Х. Пономарьов ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — 2-ге вид., переробл. та доповн. — К., 2008. — 415 с. — (Товарознавство). — Бібліогр.: с. 413-415. — укp.
Висвітлено будову та класифікацію фруктів, ягід, овочів і грибів з урахуванням сучасних досягнень біохімії, фізіології рослин і агротехнічної науки. Наведено їх хімічний склад, споживну цінність, безпечність і значення у раціональному харчуванні. Увагу приділено розкриттю факторів формування споживних властивостей свіжих фруктів, ягід, овочів, грибів і продуктів їх переробки у процесі товаропресування, а також визначенню економічної ефективності різних способів і термінів зберігання фруктів і овочів.
Орлова Н.Я. Товарознавство продовольчих товарів: Підруч. Т. 3. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки / Н.Я. Орлова, П.Х. Пономарьов ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2002. — 360 с.: рис. — (Сер. "Товарознавство"). — Бібліогр.: с. 358-359. — укp. З урахуванням сучасних досягнень біохімії, фізіології рослин і агротехнічної науки висвітлено будову фруктів, ягід, овочів, грибів, а також запропоновано їх класифікацію. Наведено їх хімічний склад, визначено споживну цінність. Показано їх значення в раціональному харчуванні. Визначено фактори формування споживних властивостей даних продуктів у процесі товаропросування.
Орлова, Н. Я. Товарознавчі аспекти формування якості заморожених плодів, ягід і овочів : Автореф. дис. на здоб. наук. ступ. д-ра техн. наук. 05.18.15 / Н.Я. Орлова ; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. — К., 1996. — 54 с.
Рожко, Іванна Семенівна. Агробіологічні та технологічні особливості сортів і нових форм суниці ананасної в умовах Західного лісостепу України [Текст] : дис... канд. с.-г. наук: 06.01.07 / Рожко Іванна Семенівна ; Уманська сільськогосподарська академія. - Умань, 2000. - 188 арк. дод. - арк. 142-162
Шевчук, Л.М. Вплив живлення на якість плодів суниці // ВІСНИК АГРАРНОЇ НАУКИ . - 2012 . - № 6. - С.29-32.

.: Розділ: Інше :: 20.02.2013 12.17.40 :.
.: Донецкая областная универсальная научная библиотека им. Н.К. Крупской :.
   

Generated in 0.159466 seconds