Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Відкриття Тижня дитячого читання

На свято відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання у Національній бібліотеці України для дітей завітало більше 150-ти читачів – учнів початкових класів. У читальних залах, де читачі зустрічалися з письменниками, ніде було яблуку впасти. Усі хотіли поспілкуватися з дитячими письменницями Тамарою Коломієць та Оксаною Кротюк, і бажання дітей було виконано. Гості спочатку спілкувалися з першою групою читачів в одній залі, а потім письменниці просто помінялися залами та змогли поспілкуватися з іншими читачами.

Діти дуже зраділи, коли почули, що Оксана Кротюк не тільки дитяча письменниця, а ще й літературний редактор їх улюбленого журналу «Малятко». Тому вони із задоволенням послухали про те, як створюється журнал, як суворо відбирають літературні редактори тільки найкращі твори для дітей, якою цікавою є робота художнього редактора, завдяки якому журнал є таким яскравим.

Тамара Коломієць розповідала дітям про своє повоєнне дитинство, й про те, що літературні здібності з’явилися в неї ще у шкільні роки. Так, наприклад, якщо у школі задавали писати твір на вільну тему, то дівчинці Тамарі легше було висловлюватись у віршованій формі. Діти слухали письменницю зачаровано, а коли вона почала читати свої вірші, дуже зраділи, тому що впізнали їх! Виявляється, що цей добре знаний віршик ця симпатична жінка й написала!

Після цього читачі і гості спустилися на перший поверх бібліотеки, де на всіх чекав сюрприз – виступ вокально-інструментального ансамблю “Домісольки” дитячо-юнацького клубу “Товариш” Шевченківського району, у виконанні якого прозвучали пісні на вірші Тамари Коломієць.

Урочисте відкриття свята продовжилося на сцені актової зали. Маленькі читачі теж підготувалися до театралізованого свята, яке було присвячене 110-й річниці від дня народження української письменниці Наталі Забіли. Діти вивчили вірші з книги «Весела Абетка», зробили інсценівку «Казки про Плескачика», і змогли виступити на сцені як справжнісінькі актори. Фіналом свята стала вистава за п’єсою Наталі Забіли «Коли місяць зійде», ролі в якій виконували читачі бібліотеки – учасники театральної студії «Мрія» під керівництвом Світлани Копйової.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей