Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Свято урочистого відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «Будемо усі читати, славу книги звеличати» відбулося 20 березня на базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей у приміщенні обласного академічного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки. Учасників свята вітали організатори та гості: головний спеціаліст відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України М.Г. Височанська; начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації В.В. Федорак; директор обласної бібліотеки для дітей І.Я. Тацакович; заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Т.М. Турбаніст; завідувач відділу соціокультурної діяльності НБУ для дітей Г.І. Гудзима; поет, голова творчого об’єднання дитячих письменників Київської організації Національної спілки письменників України, Заслужений працівник культури України, відмінник освіти України А.Л. Качан; літературознавець, письменник, головний редактор журналу «Однокласник» С.С. Іванюк; письменник, видавець В.М. Карпенко; голова обласної організації Національної спілки письменників України Є. Баран; письменник, поет, публіцист, заслужений діяч мистецтв України С.Г. Пушик; поетеса, лауреат обласної премії ім. Марійки Підгірянки В.М. Багірова.

У святі відкриття взяли участь вихованці зразкового ансамблю народного танцю «Радість», вокальної студії «Сопрано», гуртка художнього слова «Істина», гуртка вокального мистецтва Міського центру дитячої та юнацької творчості; у вестибюлі театру увазі всіх присутніх були запропоновані книжкові виставки: «Майстри художнього слова Прикарпаття- дітям», «У тих словах живе душа дитяча», «Натхнення для творчості черпаємо з книг». Юні актори залучали глядачів до різних конкурсів та ігор.

У цей же день у обласній бібліотеці для дітей пройшов круглий стіл «Дитина і книгочитання у сучасному світі знань: актуальні проблеми» за участю письменників, видавців, бібліотекарів дитячих бібліотек області та представників влади (модератор — Т.Б. Качак, доцент Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника). У ході обговорення учасники зазначали, що питання художніх та функціональних характеристик сучасної книги для дітей, особливостей читацьких запитів, формування нової моделі читацької компетентності та читацької культури, окреслення ефективних шляхів книги до читача наразі є досить актуальними і лише спільними зусиллями усіх зацікавлених сторін можна знаходити шляхи розв’язання таких питань.

21 березня у Надвірнянській районній бібліотеці для дітей ім. І. Яцури свято Тижня дитячого читання відкрилося літературно-музичною імпрезою за творчістю місцевого поета Нестора Чира у виконанні читачів бібліотеки —учнів музичної та художньої шкіл, а також учасників лялькового театру «Лялька і книга», що діє у бібліотеці. Зі словами привітання до усіх присутніх на святі звернулися: заступник голови Надвірнянської районної державної адміністрації з гуманітарних питань Б. Ковалюк, начальник відділу культури райдержадміністрації О. Зварчук, директор централізованої бібліотечної системи М. Кушнерчук та заступник директора ЦБС з питань обслуговування дітей М.Ткачук.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей