Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
«Великий Книжковий БУМ!» дав старт Всеукраїнському тижню дитячого читання, який для користувачів Національної бібліотеки України для дітей знову буде «Тижнем Шаленого Читання»!

На «Великий книжковий БУМ» завітало багато гостей і читачів, адже Всеукраїнський тиждень дитячого читання – найголовніше читацьке свято року. У ці весняні дні наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни відбувається величезна кількість цікавих заходів для читачів: зустрічі із письменниками, художниками-ілюстраторами, видавцями.

Читачі головної дитячої бібліотеки країни під час весняних канікул беруть участь у «Тижні Шаленого Читання», за умовами якого бібліотекарі читають їм літературу з Книжкового списку Тижня.

Автопрезентація Книжкового списку відбулася на відкритті Тижня. Свої книги презентували читачам письменники Лариса Ніцой, Анатолій Птіцин, Сашко Дерманський.


Книгу Всеволода Нестайка «Пригоди журавлика» представила дітям ілюстратор одного з видань цієї повісті у видавництві «Час Майстрів» художниця Світлана Рудікова. Про книжку Роальда Дала «Матільда» дітям розповів Тарас Малкович, поет, перекладач, а також менеджер із міжнародних справ видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», в якому було надруковано українське видання книги Роальда Дала.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко урочисто відкрила Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2016, побажала дітям у ці дні відкрити для себе нових цікавих авторів, нові книжки, відчути смак від читання та стати справжніми завзятими читачами книжок, якщо хтось із них ще не встиг цього зробити.

До читацького тижня у виставковій галереї бібліотеки було відкрито незвичайну яскраву виставку-мікс, до якої увійшли не лише картини, а й ляльки. Виставку ляльок із усього світу «Порцелянова казка» зі своєї приватної колекції представив гостям свята Леонід Соколов, голова благодійного фонду «Серце до серця». Ця виставка у бібліотеці є інтерактивною – у затишному куточку можна почитати книжки, пограти зі своїми іграшками, намалювати ляльку з виставки та створити власну історію про неї. Перші лялькові історії розказали маленькі учасниці бібліотечного театру-студії «Мрія».

Наприкінці свята дівчатка-ляльки із задоволенням фотографувалися разом із володарем колекції Леонідом Соколовим та директором бібліотеки Аллою Гордієнко на фоні експозиції.

Серед лялькових експонатів розмістилися яскраві картини-ілюстрації до книги Всеволода Нестайка «Пригоди журавлика» художниці Світлани Рудікової. Частина робіт унікальні, тому що не увійшли до книжкового видання і зберігаються у домашній колекції художниці.

На казкове свято були запрошені й казкові артисти, точніше – циркові. Діти захоплено сприйняли виступи музичних ексцентриків – студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв, партнерів бібліотеки за проектом ярмарки циркових професій «Цирк запалює вогні».


А щоб у маленьких гостей свята смак до читання розгорівся ще більше, всім роздали смачні читацькі вітамінки з жетонами-смайликами. Ці жетони кожен бажаючий може обміняти на персональну картку учасника «Тижня Шаленого Читання», який розпочинається у понеділок 21 березня рівно об 11 годині!


П’ять книжок п’яти авторів будуть читати у п’яти відділах бібліотеки п’ять читацьких команд! Приєднуйтеся! В нас весело!

Умови участі у «Тижні Шаленого Читання» на сайті бібліотеки

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей