Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Зустріч на тему «Доля євреїв у роки Другої світової війни» з директором
Українського центру вивчення історії Голокосту

       12 травня в Національній бібліотеці України для дітей у рамках заходів «Дні культури Ізраїлю» відбулася зустріч з Анатолієм Юхимовичем Подольським, кандидатом історичних наук, провідним науковим співробітником відділу теорії та історії політичної науки, керівником центру єврейської історії і культури, директором наукової та освітньої громадської організації Український центр вивчення історії Голокосту, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, відділ теорії та історії політичної науки, Анатолій Юхимович, історик за фахом і за покликанням, почав зустріч із переконливої дискусії з відвідувачами заходу про важливість і труднощі професії історика. Адже історики – це професіонали, які повинні зберегти свідчення різних людей та донести їх до майбутніх поколінь.

       Важка тема зустрічі «Доля євреїв у роки Другої світової війни», завдячуючи викладу пана Анатолія, сприймалася хоч і болісно, але життєствердно. Пан Анатолій розповів про свідчення людей, які пройшли війну і лише йому довірили нелегку історію своєї долі. Наскрізна думка зустрічі, яку так майстерно доніс історик, — розуміючи помилки минулого, ми маємо шанс уникнути їх у теперішньому і майбутньому. Головна цінність – це життя. Збережімо його!

       Анатолій Юхимович подарував бібліотеці книги цієї тематики: «Самотній вигнанець» — щоденник про Свинюхи та гетто в Локачах, «Уроки минулого. Історія Голокосту в Україні», «Геноцид Ромів України в період Другої світової війни» та «Історія Голокосту. Освіта та пам'ять».


       16 травня о 12.00 відбудеться презентація «Ізраїльська музика» та майстер-клас із керівником київської громади «Масорет» Оленою Стамовою.

       Запрошуємо усіх бажаючих.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей