Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Ізраїльська музика» — завершальні «Дні культури Ізраїлю»

16 травня у Національній бібліотеці України для дітей завершилися «Дні Ізраїлю» — цикл пізнавальних заходів із нагоди Дня Незалежності держави Ізраїль. Під час заходів у рамках циклу учасники дізналися багато цікавої та корисної інформації про культуру, традиції та історію держави Ізраїль, а також мали можливість послухали цікаву оповідь на івриті, яку читала пані Ольга Поліщук, керівник Ізраїльського культурного центру при Посольстві держави Ізраїль. А у останній день відбулося знайомство з музичним мистецтвом цієї країни, а також дуже незвичайний майстер-клас.


Пані Олена Стамова, керівник київської громади «Масорет», яка проводила цей захід, розповіла про традиційну єврейську музику та вивчила з учасниками уривок із відомої пісні «Хава Нагіла», яку потім і заспівала разом із дітьми.

Також учасники заходу дізналися цікаву інформацію про те, що багато єврейської музики написано на релігійну тематику, вона настільки популярна, що її можна почути кожного дня на вулицях міст Ізраїлю. Учасники заходу мали можливість переглянути багато яскравих відео, серед яких виступи ізраїльських музикантів у різні роки проведення пісенного конкурсу «Євробачення».

А під час майстер-класу, який проводила пані Аліна Доценко, волонтер київської громади «Масорет», читачі бібліотеки зробили власноруч прапор держави Ізраїль, але досить незвичайним чином — з поролону та флористичного паперу!

Учні вирішили подарувати його бібліотеці для наступних цікавих заходів, що будуть присвячені невеличкій за площею, але такій величній за своїм різноманіттям, історією і досягненнями державі Ізраїль.

Після проведення «Днів культури Ізраїлю» фонд бібліотеки поповнився чудовими примірниками літератури, які були подаровані нашими партнерами. Усі бажаючі мають можливість скористатися цією літературою.

Чекаємо нових цікавих заходів, присвячених культурі Ізраїлю, у стінах Національної бібліотеки України для дітей!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей