Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Ч-вечірка у Літньому дворику

        Солодкою вечіркою завершився другий Тиждень книжкових ігор під загадковою назвою – Тиждень «Ч». На вечірку, яка чомусь розпочалася з самого ранку, прибули усілякі загадкові персони. Деякі з них були відомі широкому загалу читачів – із книжок, у які учасники літа занурювалися на цьому Тижні. Але прибуло багато новеньких незнайомих персонажів, імена яких наші читачі навіть і не чули!

        Тут і книжкові Монстри і бібліотечні Феї, Череп і ПринцЧеса, Чи-йєті, Чиклоп та Читові Читовиська, а також Читерський монах, який прибув зі світу Читтерів, Чампіріна Букваріна, яка висмоктує літери з книжок, ЧА-рівниця, яка живе на болоті та гадає людям, коли вони щось хочуть точно знати, де шукати потрібну книжку… На жаль, усіх гостей не зареєстрували, а візитних карток у них не було. Тому дехто пробрався на вечірку інкогніто. Та найцікавіших персонажів ми вам представили.

       Тому спочатку було вирішено влаштувати знайомство, і кожен з чудернацьких гостей розповів свою історію. Дехто намагався навіть залякати читачів, але це йому не вдалося. Тому що читачам та бібліотекарям добре відомо: якщо ти справжній читач – тобто багато читаєш, ти можеш заговорити-закидати інформацією будь-яке чудовисько або поставити таке запитання, що привиди й вампіри просто втечуть або розтануть, як туман у повітрі – від напруги. І це продемонстрували сьогодні читачі, які ставили купу запитань кожному з персонажів. Щоправда, ніхто не розтанув, проте посміялися добряче. А сміх, як відомо… Втім – це усім відомо.

       Знайомство завершилося піснею: усі разом співали веселу пісеньку (на мотив відомої чунга-чанги) про те, що ніякі чакалки та чупакабри нам не страшні, якщо книжку про них прочитати. Автор слів – режисер і бібліотекар Євген Юрійович Грабовський.

       Потім нагородили найактивніших учасників цього Тижня, але врахували також читацьку активність дітей. Тож лідерами стали діти, які не просто приходили на наші заходи, а ще й брали книжки на абонементі – для читання в задоволення. А для чого ж іще книжки? Ми вітаємо братика й сестричку Ореста та Соломійку Закомірних, Вероніку Венгер та Любочку Марченко. І знаєте що? Виявилося – що кращі читачі цього тижня – це наймолодші учасники наших літніх читань. Вони отримали в подарунок книжки та шоколадних зайчиків.

       Тож скажемо словами нашого вигаданого бібліотечного чудовиська – Книгового Книговиська (автор Вітя Венгер): «Діти, читайте КНИЖКИ!!!». Тоді вам не страшні ніякі жаховиська, ніякі страховиська, ніякі несподіванки, ні уроки математики (які чомусь більшість наших учасників не любить), ну а на уроках мови, літератури, історії та географії, та й на решті уроків теж! – ви будете найкращими! Перевірено!

       А завершилося все – як і обіцяли – Чоколадною смакотою. Поласували усі, навіть ті, хто запізнився, не розповідав історій, не був учасником книжкових ігор і взагалі – випадково потрапив одразу на бенкет. Дякуємо батькам наших читачів за допомогу та активну участь, а особливо Наталі Закомірній – матусі лідерів цього тижня, яка спекла величезний шоколадний тортик-брауні — його вистачило на всіх!

       Залишайтеся з нами, Книжкові ігри—2017 тривають до 25 серпня, і попереду ще багато пригод! За розкладом слідкуйте тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей