Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Свідок. Письменник. Художник

       6 жовтня 2017 року у читальному залі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку відбувся захід – літературне досьє «Свідок. Письменник. Художник», присвячене 75-річчю від дня народження Володимира Яворівського – цікавого письменника і непересічної особистості, який особисто завітав на зустріч із десятикласниками школи № 27.

       Ім’я Володимира Яворівського відоме не лише в нашій країні. Для одних він відомий як національний політик-борець, а інші знають його як відкритого і пристрасного публіциста. Однак, перш за все, Володимир Яворівський – письменник, бо найяскравіший він саме у своїх романах, повістях, новелах. Він є лауреатом найвищої національної премії імені Тараса Шевченка (1984), літературної премії журналу «Березіль» (2001, 2002). Твори Яворівського перекладалися багатьма мовами світу.

       Володимир Олександрович цікаво та змістовно розповів учням про себе – біографічні штрихи, враження дитинства, початок літературного шляху, хто «завів» його у величний світ літератури, образ дитини у творах, а ще про новий роман (робоча назва «На вечері у Ісуса»), який охоплює тисячолітній період нашої славетної історії. Користувачі бібліотеки погортали сторінки художнього письма Яворівського з тематичної книжкової виставки. Сам же Володимир Олександрович був приємно вражений наявністю в головній дитячій книгозбірні багатьох своїх творів та з великим задоволенням подарував бібліотеці п’ятитомник зі своєї колекції.

       Дякуємо Володимиру Олександровичу за щиру і відверту розмову з дітьми.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей