Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Все в житті починається з дитинства


   Відділ обслуговування дошкільників, учнів 1-4 класів та організаторів дитячого читання - це той відділ, в якому дитина вперше зустрічається з бібліотекою і вперше пізнає себе як читача бібліотеки. Саме ця зустріч визначає подальше ставлення дитини до бібліотеки взагалі і читання зокрема.    Від інших відділів, що займаються обслуговуванням дітей книгою в бібліотеці, цей відділ відрізняється тим, що має у своїй структурі, крім традиційних абонементу і читального залу, кімнату казок.
Незвичайний і читацький склад відділу: тут обслуговуються діти, починаючи з дошкільного віку і до 10-11 років, а також їхні батьки, вихователі та всі ті, хто працює з дитячою книгою.    У відділі панує затишна комфортна обстановка, наближена до домашньої: невеличкі стелажі, зручні столики та стільці, м'які меблі, килими, світильники, які нагадують кульбаби, м'які іграшки, живі квіти. До послуг маленьких читачів - телевізор, відеомагнітофон. Діти тут не лише читають книжки, а й відпочивають, спілкуючись один з одним, з бібліотекарем, письменником, художником, видавцем тощо.
   На абонементі представлено більше 18 тис. різних за темами і жанрами видань. Вільний доступ до книжок створює всі умови для самостійного пошуку книги маленьким читачем. Багато цікавого інформаційного матеріалу містять яскраво оформлені книжкові виставки. Біля кожної з них дитина обов'язково затримується, тому що на багатьох виставках бібліотекарі пропонують різноманітні запитання, відповіді на які діти можуть дати лише тоді, коли пройдуться лабіринтами знань, розгадають ребуси, головоломки, кросворди.
   У читальному залі представлено кращі твори дитячої світової літератури, у яких постійно живуть відомі і улюблені багатьма поколіннями читачів герої дитячих книг: Барвінок та Котигорошко, Буратіно і Карлсон, Попелюшка і Нільсон. А скільки тут цікавих за змістом кольорових журналів: "Стежка", "Барвінок", "Малятко", "Професор Крейд", "Пізнайко", "Дзвіночок", "Куля", "Яблунька".
   Частими гостями читачів стають ті, хто пише, малює, видає для них чудові видання. Для різних вікових груп у відділі проводяться бесіди, огляди, вікторини, ведуться заняття читацьких об'єднань за інтересами.
   Завжди затишно і тихо у читальному залі. Така атмосфера надихає маленьких "митців" слова висловлювати свої думки, фантазії у власних літературних творах: віршах, казках, оповіданнях, гуморесках. Кращі твори конкурсантів друкують в газетах, журналах, читають по місцевому радіо, виставляють на виставках творчих робіт для ознайомлення з ними ровесників і батьків читачів, усіх відвідувачів бібліотеки.
   Завжди раді дітям у „Казковій світлиці”, тобто в Кімнаті казок, яка постійно запрошує малят до себе на зустрічі з народною чи авторською казкою.
   Часто діти самі стають акторами, представляючи героїв багатьох казок з допомогою пальчикових ляльок, виготовлених тут же, у читальному залі дітьми разом з бібліотекарями.
   А хто хоче подивитись цікавий фільм чи відеофільм, дізнатися про те, як вони створюються, обговорити, переглянути телевізійну дитячу передачу, можуть завітати до чарівної кімнати казок, що, як казковий палац, стоїть в центрі читального залу. Вільно розмістившись на м'яких подушечках, кожен читач може добре відпочити після напруженого шкільного дня, отримати творчу насолоду, яка залишиться в дитячій пам'яті на все життя.

Читач - головна людина у нашому відділі, тому що він існує для нього і заради нього, і ми дуже щасливі, що нашим читачам добре у нас!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей