Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Класика дорівнює сучасність


Як «подавати» дітям класику? Так, щоб їх зацікавити. Так, щоб було не як у школі. А, можливо, у формі уроку? Нонсенс, скажете ви. Самі собі суперечите – хочете, щоб від школи відрізнялося, а пропонуєте урок.

Так, урок, але незвичайний - театралізований. Урок-виставу. Таку, як підготували учасники театру-студія «Вподобайка» та бібліотекарі Національної бібліотеки України для дітей до 170-річчя видатного українського драматурга Івана Карпенка-Карого. Керівник студії Євген Грабовський представив життя та творчість драматурга як іспит у школі. Читачі бібліотеки (учасники театру-студії «Вподобайка») відповідають на запитання суворої, але справедливої і симпатичної вчительки. Дехто відповідає на відмінно. А хтось не підготувався і намагається дати вчительці хабаря (від татка-чиновника). Відповіді учнів супроводжуються виступами акторів – короткими сценками за творами Івана Карпенка-Карого «Хазяїн», «Мартин Боруля», «Сто тисяч».

Глядачі-дев’ятикласники не очікували, що й у бібліотеці їм доведеться почути шкільний дзвоник і потрапити на урок літератури. Можливо, тому їхня увага була прикута до сцени від першої до останньої хвилини. А діти-актори тепер точно отримають 12 балів із літератури, коли будуть вивчати у школі творчість Івана Карпенка-Карого.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей