Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Науково-практичний семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів «Національне виховання: минуле та сучасне»

Кожна нація, яка хоче продовжуватися, розвиватися, повинна думати про національне виховання, про те, як передати національну пам’ять майбутнім поколінням. Діти повинні привчатися, залучатися до національної культури, традицій навіть не з дитинства – з народження. Для нашої держави таким важливим є питання про національно спрямовану педагогіку.

В 2016 році святкуються ювілеї одразу двох педагогів, які стояли біля витоків української національної педагогіки – 160-річчя від дня народження С.Ф. Русової та 175-річчя від дня народження Х.Д. Алчевської. Ці дати дають можливість нам ще раз згадати, з чого починалося наше національне виховання і які форми та методи роботи використовують сучасні педагоги.

Тому не дивно, що науково-практичний семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів м. Києва, який відбувся 27 квітня у Національній бібліотеці України для дітей, мав тему «Національне виховання: минуле та сучасне». Учасниками семінару були педагоги дошкільних навчальних закладів Шевченківського, Подільського, Святошинського, Солом’янського районів м. Києва, а також бібліотекарі Національної бібліотеки України для дітей.

До учасників із привітальним словом звернулася заступник генерального директора з інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Василівна Шамаріна, яка наголосила на тому, що вся робота, яку проводять дитячі бібліотеки і дошкільні заклади освіти в нашій країні, спрямована на виховання справжніх патріотів своєї держави.

Про постаті засновників національної педагогічної науки – С. Русової, Х. Алчевської та Б. Грінченка – йшлося у виступах Вікторії Володимирівни Бондаренко, старшого наукового співробітника Педагогічного музею України, та Алли Миколаївни Гончаренко, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка.

Провідний бібліотекар відділу цінних і рідкісних видань Національної бібліотеки України для дітей Ніна Іванівна Шкоденко ознайомила учасників семінару з творами класиків української педагогіки, які є в фондах відділу.

Друга частина виступів була присвячена саме практичній роботі педагогів сучасних дошкільних закладів із національного виховання. Людмила Олексіївна Синекоп, директор школи-дитячого садка ім. С.Ф. Русової (Подільський район м. Києва), поділилася досвідом роботи, розповіла про музей С.Ф. Русової при школі-дитячому садку. Оксана Петрівна Брезицька, педагог ДНЗ № 516 Святошинського району м. Києва, ознайомила з практикою використання ідей С.Ф. Русової в роботі дошкільних навчальних закладів Святошинського району.

Цікавим був виступ Наталії Володимирівни Вороніної, вихователя-методиста ДНЗ № 28 Шевченківського району м. Києва, яка розповіла про організацією методичної роботи з педагогічними кадрами щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

І, звичайно, ми не могли оминути під час семінару патріотичне виховання наймолодших читачів бібліотеки. Про цю роботу розповіла Жанна Володимирівна Кунцяк, завідувач сектору відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку Національної бібліотеки України для дітей.

Семінар дозволив поспілкуватися на таку важливу тему, як національне виховання дитячим бібліотекарям та педагогам дошкільних навчальних закладів різних районів м. Києва, поділитися досвідом бачення цього питання. Адже від результатів цієї праці залежить, яким виросте наступне покоління громадян України, а саме, яким буде майбутнє нашої держави.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей