Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Що нового?

       24 січня в рамках роботи пункту європейської інформації відбулися історичні віражі «Що нового?», присвячені 470-річчю від дня народження італійського мислителя епохи Відродження Джордано Бруно.

       Семикласники школи № 163 разом із бібліотекарем пригадали найстародавніші космогонічні міфи європейських народів. Уявна історична розвідка так захопила школярів, що ті не помітили, як потрапили до епохи Ренесансу, де на них чекало знайомство з непересічними особистостями – Галілео Галілеєм, Миколою Коперніком та Джордано Бруно. Не зважаючи на важкі часи, кожен із цих персонажів зробив неабиякий внесок у розвиток європейської науки – усе для того, аби сьогодні ми точно знали, що Земля має форму кулі, а наша Галактика – не єдина в безмежжі Всесвіту.

       Особливу увагу було приділено біографії італійського монаха Джордано Бруно, який до останнього відстоював свої новаторські ідеї, за що був спалений інквізицією на вогнищі. Школярі відзначили, що його стійкість та жага знань є показовим рушієм прогресу науки.

       Скарбницю отриманих знань школярі доповнили захоплюючим відео про сучасні астрономічні відкриття та численними книжками з тематичної виставки. Дехто навіть так захопився, що дав обіцянку неодмінно дослідити, де ж вони – межі Всесвіту!

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей