Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          Шевченко і світ

       У березні в Україні традиційно відзначають Шевченківські дні. Долучився до святкувань і відділ обслуговування дітей середнього і старшого шкільного віку. 6 березня бібліотекарі провели для п’ятикласників школи №175 віртуальну мандрівку «Шевченко і світ».

       Пам’ять Великого Кобзаря вшановується в усьому світі. У різних країнах встановлено 1384 пам'ятники українському поету, а це рекордний показник для діяча культури. На території України знаходяться 1256 монументів Шевченку, а майже півтори сотні розташовані у 35 країнах світу.

       Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка. У Казахстані його ім’я носить Форт-Шевченка. Також на честь українського поета названі села та містечка в Адигеї, Башкортостані, Краснодарському краї та інших областях Російської Федерації, у Рибницькому районі Придністров'я.

       Крім того, на честь Шевченка названі морська затока в Аральському морі та вершина висотою 4 200 м на північному схилі Великого Кавказу. Це ім'я дали їй українські альпіністи, які вперше зійшли на вершину у 1939 році.

       Поезію Тараса Шевченка перекладено багатьма мовами світу. Серед них — японська, корейська, арабська і міжнародна мова есперанто. Більшість перекладів було зроблено російською, німецькою, польською, англійською мовами.

       Діти переглянули презентацію «Вінок Кобзареві: пам’ятники Тарасу Шевченку», яку підготували працівники відділу довідково-інформаційного обслуговування, та відео «Скарбничка книголюба або Тарас Шевченко: незвичайні видання».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей