Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

       Народився Костянтин Паустовський в сім'ї залізничного статистика. Родина Паустовських була велика, з мистецьким нахилом: у ній багато співали, грали на роялі, самовіддано любили театр. Згодом сім'я переїхала на Україну.
       Вчився Костя в 1-й київській класичній гімназії. З шостого класу вимушений був самостійно заробляти собі на життя і навчання, займався репетиторством. У випускному класі гімназії написав перше оповідання і надрукував його в київському літературному журналі "Вогні" (1911 р.). Після закінчення гімназії він два роки навчався в Київському університеті, а потім переїхав до Москви і продовжив навчання в Московському університеті.
       В роки першої світової війни К.Паустовський був санітаром. Після війни він багато переїжджає і часто змінює роботу, а у вільний час пише. На початку 20-х років К.Паустовський друкується в газетах "Моряк" (Одеса), "Маяк" (Батум).
       Влітку 1932 року письменник почав працювати над книгою "Кара-Бугаз". Після виходу в світ цієї повісті К.Паустовський залишив службу, і письменництво стало його остаточною, часом важкою, але завжди улюбленою роботою.
       Особливе місце в творчості К.Паустовського займає тема мандрівок та природи. Відвідавши південь, він написав романи: "Романтики", "Блистающие облака", "Кара-Бугаз", "Колхида", "Черное море", а також оповідання "Потерянный день", "Парусный мастер", "Синева" та інші. Поїздки на північ - у Ленінград, до Фінської затоки, враження від північного сяйва та синіх озер надихнули його на написання таких книг, як "Судьба Шарля Лонсевиля", "Озерный фронт", "Северная повесть", "Колотый сахар", "Беглые встречи".
       Але найбільш натхненним і плідним для письменника було знайомство з Середньою Росією. Справжнє щастя від спілкування з природою К.Паустовський знайшов у лісовому Мещерському краї. Цьому куточкові Росії присвячені такі твори: "Мещерская сторона", "Исаак Левитан", "Повесть о лесах", цикл оповідань "Летние дни", "Старый челн", "Ночь в октябре", Дождливый рассвет", "Наедине с осенью", "Ильинский омут". Всі вони вчать любові до рідної землі і вмінню бачити красу світу, що нас оточує.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей