Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Джерела формування творчої особистості

Дошкільне дитинство — унікальний період в розвитку дитини. Відмінна особливість його, у порівнянні з наступними етапами становлення особистості, полягає у тому, що саме він забезпечує загальний розвиток дитини, який слугуватиме їй у набутті подальших спеціальних знань та навичок і засвоєнні різних видів діяльності. Формуються не лише такі якості психіки, які визначають загальний характер поведінки, ставлення до навколишнього світу, а й ті, що проектуються на майбутнє і виявляються у психологічних новоутвореннях, які досягаються до кінця цього вікового періоду. Розуміючи унікальність, самоцінність дошкільного періоду, його непересічне значення для наступного розвитку людини, головне завдання сім’ї, дошкільних закладів забезпечити повноцінний моральний, психологічний, фізичний та інтелект­туальний розвиток дитини. Родинно-сімейне виховання — перша природна і постійно діюча ланка, серцевина виховного процесу дитини. Воно є могутнім джерелом формування світогляду, національного духу, високої моральності, трудової підготовки,громадянського змужніння, глибоких людських почуттів, любові до роду і народу, пошани до рідної мови, історії, культури. Адже виховувати — означає бути відповідальним за життя та долю дитини і творити в сім’ї щасливу особистість. Тільки в єдиному житті з дорослими, поділяючи його радощі й турботи, беручи на себе частку відповідальності, дитина стає національно свідомою, справжньою людиною — громадянином суспільства.

Мета поданого нижче списку — допомогти батькам та вихователям в організації навчально-виховного процесу, спрямованого на різнобічний розвиток малюка, на формування, розвиток та повноцінну реалізацію його природних можливостей та здібностей. Запропоновані видання на основі психологічної характеристики дошкільника розкривають різні аспекти теорії та практики сімейного виховання, дають поради з виявлення та розширення пізнавальних інтересів, містять інформацію про ігрові завдання, вправи, тести спрямовані на розвиток уваги, логіки, мислення, пам’яті дітей.

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей