Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
д и т я ч и й  к а л е й д о с к о п


За підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та Інституту Відкритого суспільства (Будапешт) в Державній бібліотеці України для дітей розпочав свою роботу дитячий гурток Інтернет- журналістики, в якому беруть участь представники 5-ти регіонів України (Луганськ, Львів, Севастополь, Черкаси, Чернігів). Під час інноваційного тренінгу-семінару "Центри дитячої Інтернет-журналістики", який проходив в ДБУ для дітей з 6-го по 9-те листопада 2001 року, відбулася презентація Інтернет-журналу "Умка", створеного гуртківцями.
Для учасників тренінгу - дітей з усіх регіонів та м. Києва проводились заняття з основ Інтернет-грамотності та по створенню Інтернет-сторінок, професійні журналісти навчали їх практичним основам журналістики. Крім того, діти побували у видавництві "Київська правда", де на власні очі побачили народження газети.
Зазирнувши на сайт бібліотеки за адресою: http:// www.chil.kiev.ua, ви можете ознайомитися з першим номером "Умки", стати його постійним читачем, а при бажанні - і його кореспондентом.



"Школа молодого європейця"

Молодіжно-громадська організація "Євроклуб" Київського гуманітарного інституту та дитячий євроклуб "Мідес" 20-го грудня 2001 р. презентували свою освітньо-інформаційну програму "Школа молодого європейця".

Програма має чотири етапи і передбачає висвітлення історії Європейського Союзу (ЄС), структури та принципів його діяльності, стану сучасних відносин ЄС з Україною.

Презентація відбулася в Державній бібліотеці України для дітей і пройшла як карнавал, у якому брали участь і організатори і гості свята, а саме: учні гімназій "Ерудит", "Еколенд" та гімназії ім. М. Цветаєвої. Серед запрошених також були представники посольств країн ЄС в Україні, представники державних установ та ЗМІ.

Відкриття євроклубу "Мідес"

У світі існує чимало клубів, товариств і гуртків як для дітей, так і для дорослих. Деякі з них великі і мають довгу цікаву історію, інші порівняно молоді. Вони орієнтуються на сучасну культуру та погляди юнацтва. Нещодавно в Державній бібліотеці України для дітей відкрився новий дитячий клуб, що має фантастичну назву, яка пов'язана із міфологією. Кожна літера назви означає конкретне слово.

Клуб "Мідес" розшифровується так: "Ми ідемо до Європейського союзу". Чому до Євросоюзу? - зацікавишся ти. А тому, що клуб цей, точніше його члени, займаються дослідженням усього, що пов'язано із Європейським Союзом, його історією, становищем, економічним положенням, валютою та, звісно ж, із країнами, які утворюють цей славетний союз. Їх аж п'ятнадцять. Тож для дослідників маємо величезне поле невідомих нам, українцям, фактів. Діти - члени євроклубу, а їх, до речі, теж п'ятнадцять, чітко і ретельно займаються справами. Клуб має президента та заступника президента. На кожному засіданні абсолютно усі активно дискутують, доводячи власну точку зору за допомогою фактів. Усі є справжніми друзями, які підтримують один одного не лише у роботі, а й у час дозвілля. "Мідес" випускає газету з інтригуючою назвою "Євробачення". Тут можна прочитати цікаві та пізнавальні статті, які стосуються не лише ЄС, а і рідної України, дітей. Клуб має також герб, гімн, девіз. І все це з'явилося за порівняно короткий час. Ну що, вражає? Проте все ще попереду! Можливо (якщо техніка "не підкачає", як говорять професіонали), діти зможуть почати листування за допомогою Інтернету з іншими євроклубівцями і друкування статей на сторінках Web-сайтів.

euroklubУ травні відбулося офіційне відкриття клубу із усіма урочистостями, у якому взяли участь працівники багатьох посольств і представництв.
Поки що триває робота, і я бажаю успіхів "Мідесу" у такій важливій справі, як відкриття світу Європи.
Мимоволі згадуються слова Петра І: "Вікно у Європу прорубаємо і державу піднімемо!"


Тетяна Мельниченко, Київ
(президент євроклубу "Мідес")


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей