Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
у  н а с  в  г о с т я х


"Світ без мурів очима дітей"


Таку назву мав Міжнародний конкурс дитячого малюнка, що проводився Всеукраїнським благодійним фондом Надії і Добра в рамках програми "Діти - надія України".

Проект Міжнародного конкурсу реалізувався спільно з Державним комітетом України у справах сім'ї та молоді, Київським Палацом дітей та юнацтва, Державною бібліотекою України для дітей, Представництвом ЮНІСЕФ у Німеччині та музеєм Берлінської стіни.

Конкурс проходив у два тури і в ньому взяли участь діти з усіх регіонів України, а 7 грудня в ДБУ для дітей відбулося підведення підсумків. Із 1500 робіт, надісланих до Головного оргкомітету, було відібрано 30. Дивлячись на малюнки, надіслані дітьми, відчуваєш, що росте небайдуже, розумне покоління. В кожній роботі яскраво простежуються дитячі думки з приводу проблем миру, майбутнього устрою світу, прагнення до злагоди та добробуту у власній країні.

Почесні звання переможців всі учасники конкурсу виборювали на рівних правах. Роботи оцінювали, перш за все, велике журі (110 чол.) дітей: представники дитячого парламенту України, юні журналісти, члени дитячого євроклубу "МІДЕС", школярі, педагоги, громадські діячі, а також авторитетне журі у складі: Довженко В.І. - голова Державного комітету у справах сім'ї та молоді, Богуцький Ю.П. - міністр культури і мистецтв України, Новохатько Л.М. - заступник державного секретаря Міністерства культури і мистецтв України, Карпенко В.М. - координатор національних програм ЮНІСЕФ в Україні, Чебакін А.В. - ректор Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури, Кобзаренко А.С. - директор Державної бібліотеки України для дітей.

Авторів кращих 5 робіт (Шевердин Женя, м. Луганськ - 1 місце; Хлонь Тетяна, м. Запоріжжя - 2 місце; Кудінова Олена, м. Чернігів - 3 місце; Жолоб Аліна, смт. Чернігівка, Запорізької обл. - 4 місце; Третякова Тетяна, м. Харцизьк, Донецької обл. - 5 місце) - переможців конкурсу нагороджено поїздкою до Німеччини. Ще 7 учасників (Грічанок Ольга, м. Харків, Тлустлий Діма, м. Дніпропетровськ, Салагуб Валерій, м. Донецьк, Мустяца Олексій, с. Дорошівна, Миколаївської обл., Литвина Настя, м. Донецьк, Тихонравов Максим, м. Харків, Юдіна Наталя, м. Запоріжжя) відзначено поїздкою до Міжнародного дитячого центру відпочинку "Артек".

Планується, що розгорнута виставка робіт учасників конкурсу "Світ без мурів очима дітей" експонуватиметься в Німеччині та в бібліотеках України.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей