Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Д и т я ч а  л і т е р а т у р а:   п р о б л е м и  і  с ь о г о д е н н я




"Веселка" презентує!


Видавництво "Веселка" та Державну бібліотеку України для дітей пов'язує давня дружба і плідне співробітництво. Багато цікавих, веселих заходів для малечі проводиться спільно, і діти-читачі добре знають та люблять веселчанські книжки, яких в бібліотеці багато. І тому не випадково презентацію свого нового журналу для дітей та про дітей "Веселочка" було проведено саме тут.
Ідея створення цього журналу належить Яремі Петровичу Гояну - видатному письменнику, директору видавництва. Він давно працює для дітей - пише для них книжки, видає їх і дуже хоче, щоб діти якомога більше дізнавалися про письменників, художників-ілюстраторів, видавців, про життя своїх ровесників в Україні і в усьому світі; щоб могли на сторінках цього журналу спілкуватися з творцями книг і самі творчо розвиватися, пробуючи себе як літератори.
На презентації журналу голова Всеукраїнського цетру дитячої книжки Наталія Ігорівна Хайнацька розповіла дітям про те, як створювався цей журнал, хто брав участь у народженні "Веселочки", про юних поетів і письменників, твори яких вже надруковані. Вона також зазначила, що й надалі у кожному номері обов'язково буде представлено творчість обдарованих дітей та запросила всіх присутніх до співпраці. Редакція журналу планує також проводити зустрічі юних читачів з письменниками, видавцями, бібліотекарями, вчителями, цікавими людьми.
Презентація пройшла як жвавий діалог. Було багато запитань та побажань. Дітей дуже зацікавили конкурси, які пропонує журнал, а запрошення дорослих письменників до співпраці вони сприйняли цілком серйозно і пообіцяли надсилати до редакції свої твори. Така зацікавленість дітей показала - "Веселочка" знайшла свого читача.

Наталія Хайнацька

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей