Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Д и т я ч и й  к а л е й д о с к о п  


Я тебе люблю, бо я тебе вибрав сам

Варто наголосити на тому, що в сучасному суспільстві існує нагальна потреба дитини у спілкуванні. Кожен малюк мріє мати вірного друга, мудрого порадника, просто доброго товариша. І це чудово, що є люди, яким не байдужі дитячі біди та проблеми, і вони допомагають дітям вирішувати хоча б деякі з них.
Нещодавно, 12 лютого 2003 року у читальному залі молодшого відділу Державної бібліотеки України для дітей відбулося свято і свято незвичайне - воно називалось "Добридень, Мері Поппінс, або Кохання з першого конкурсу!". Чому ім'я головної героїні повісті А. Треверс по-слугувало його назвою - здогадатись не складно. Кожному малюку відомо, що Мері Поппінс - ідеал жінки, матері, інтелігентної людини та гувернантки. То ж і ведучою свята стала не хто інший, як сама Мері. Не випадково ця подія була приурочена до свята всіх закоханих - Дня Св. Валентина, адже дітям часто так бракує тепла, уваги, підтримки і любові з боку дорослих.
Вже не перший рік читачі і бібліотекарі співпрацюють та підтримують міцний зв'язок зі слухачами Школи гувернанток, що існує в учбовому центрі при Центрі зайнятості "Бізнес-консультант". Випускні іспити в них особливі. Їх екзаменують найвимогливіші професори - юні відвідувачі нашої бібліотеки. Останній такий іспит відбувся у формі цікавої гри, де учасники за допомогою веселих та зворушливих конкурсів, вікторин та ігор обирали для себе гувернанток, які їм сподобалися найбільше, і з якими їм було б цікаво.Претендентки на роль гувернанток виступали на святі у дещо незвичному амплуа. Були вони казковими персонажами і всіляко намагалися сподобатись, зацікавити і вразити дітей. Це їм, безперечно, вдалося, і коли прийшов час вибору, жодна гувернантка не залишилася поза увагою. Кожен казковий герой був обраний: і хитренька Лисичка, і чарівна Дюймовочка, і мудрий Хоттабич, і добрий Пілюлькін, і навіть підступна Шапокляк. Обрані гувернантки подарували своїм маленьким вихованцям цікаві подарунки. Об?єднавшись у "пари", вони підготували оригінальні музичні номери, в яких були і вірші, і пісні, і ще багато-багато іншого. Раділи, сміялися, аплодували всі - і гості свята, і його учасники. А коли у зал "залетів" веселун Карлсон, радості присутніх не було меж. Адже він пригостив усіх смачними пиріжечками, які приніс із собою. Нарешті відбувся останній зворушливий конкурс - учасники аргументували свій вибір: "Вона мені сподобалась, бо вона смішна, ...красива, ...добра, ...весела, ... ". І логічним завершенням свята для всіх учасників став вибір "романтичної подорожі". Для когось це буде відвідування природничого музею, для когось - цирку, для когось - зоопарку, для когось - театру, для когось - кінотеатру. І кожна з "пар" урочисто пообіцяла, що підуть туди обов?язково удвох.
Свято завершилось і, мабуть, надовго запам'ятається дітям, адже проходило воно під гаслом "Я тебе люблю, бо я тебе вибрав сам"!

Юлія Коваленко

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей