Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання
«Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає»

   Цьогорічне відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає» відбулось 18 березня на базі Прилуцької міської бібліотеки для дітей (м. Прилуки Чернігівської обл.) у приміщенні міського будинку культури. Учасників свята вітали мер міста Прилуки Ю.В. Беркут, начальник управління культури Прилуцької міської ради І.С. Книш, головний спеціаліст відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України М.Г. Височанська, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, Герой України А.С. Кобзаренко, директор Чернігівської ОДБ ім. Т.Г. Шевченка Н.І. Лисенко, поет, журналіст, заслужений журналіст України В.Ф. Василашко, письменниця, лауреат Літературної премії ім. Лесі Українки Зірка Мензатюк, письменник, видавець В.М. Карпенко, місцеві письменники Н. Ткаченко, Л. Черненко, В. Грибенко, Н. Полив’яна, Є. Постульга, представники видавництва «Грані-Т», журналістка радіопередачі Національної радіокомпанії України «Школяда» Х. Брянцева.

   Головному святковому дійству передувала низка заходів у холі будинку культури, а саме: презентація книжкової виставки «Сучасна українська дитяча книга» видавництва «Грані-Т», виставка дитячого малюнку «Від читання до творчості» та книжкова експозиція «Читаємо родиною».

   У театралізованому святі відкриття взяли участь юні вихованці фольклорного зразкового колективу прилуцької школи мистецтв «Натхнення» під керівництвом заслуженого працівника культури України Н.Ф. Ратинської, театрального колективу центру творчості для дітей та юнацтва «Казка», дитячого театралізованого колективу міського Будинку культури, зразкового танцювального колективу гімназії №5 «Данс-клас» під керівництвом Л. Іванькової. Юні актори залучали глядачів до участі у літературних вікторинах та конкурсах. Усі діти в залі — і переможці літературних вікторин, і глядачі, і учасники дійства отримали в подарунок журнали «Барвінок» та «Однокласник».

   Цього ж дня у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей пройшло засідання за «круглим столом» «Діти. Книга. Бібліотека в час цифрових технологій» за участю фахівців НБУ для дітей, Прилуцької МДБ, Чернігівської ОДБ ім. Т.Г. Шевченка, письменників, видавців. Інформація про захід широко висвітлювалася представниками п’яти місцевих телеканалів та семи журналів та газет Прилуччини. Учасники обговорювали такі актуальні питання, як модернізація і активізація діяльності дитячих бібліотек із залучення дітей до книги і читання, книжковий ринок України для дітей, проблеми дитячих і сільських бібліотек Чернігівщини, бібліотека і влада: грані співробітництва. В ході жвавої дискусії всі дійшли згоди, що лише спільними зусиллями і влади, і бібліотекарів, і письменників, і видавців можна досягти успіху на шляху залучення юних громадян до книги і читання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей