Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Святкування 90-річчя від дня народження Дмитра Луценка

1-го листопада о 14-30 Національна бібліотека України для дітей запрошує на святкування 90-річного ювілею від дня народження видатного поета-пісняра Дмитра Луценка.

В актовій залі бібліотеки звучатиме лірична поезія та пісні Дмитра Омеляновича у виконанні вихованців школи мистецтв ім. Стефана Турчака, літературно-драматичної студії «Диво-слово», що працює в середній школі № 196 та учнів середньої школи № 197 імені Дмитра Луценка. Крім того до нас на свято завітають лауреати літературно-мистецької премії ім. Д.Луценка «Осіннє золото». Пообіцяли прийти на зустріч з юними читачами дружина та син поета – Тамара Іванівна і Сергій Дмитрович, які є активними популяризаторами його творчості.

Якщо вам здалося, що ви не знаєте віршів Дмитра Луценка – ви помиляєтесь! Одну пісню знають майже усі українці: «Як тебе не любити, Києве мій». Слова цього твору, покладені на музику Ігоря Шамо, стали гімном нашої столиці. Ця пісня добре відома навіть за кордоном!

Дмитро Омелянович Луценко — український поет-пісняр, лауреат Державної премії УРСР імені Т. Г. Шевченка (1976), автор текстів багатьох відомих пісень: «Києве мій», «Фронтовики», «Сивина», «Не шуми, калинонько», «Мамина вишня», «Осіннє золото», створених у співдружності з композиторами Левком Ревуцьким, Олександром Білашем, Платоном Майбородою, Ігорем Шамо та ін.

Верховна рада України ухвалила постанову про відзначення 90-річного ювілею Дмитра Луценка на державному рівні. В багатьох культурних закладах не лише Києва, а й всієї України протягом жовтня відбувалися мистецькі заходи, присвячені творчості поета.

Чекаємо на вас!

Пісні на слова Дмитра Луценка слухайте на порталі pisni.org.ua

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей