Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Срібна Книга на гостинах у Львові

17 грудня творча група Срібної читацької Книги у мобільному складі (письменниця Євгенії Пірог, бібліотекар Наталя Зіміна та спецкор проекту Олена Кислова) на особисте запрошення головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки прибула до Львова для участі у благодійному марафоні «Свято родинного затишку: Від Андрія до Миколая».

Ми знали, що у нашої рукописної Срібної читацької Книги багато друзів та прихильників, але у Львові Срібна Книга отримала таку потужну дружню підтримку, на яку ми й не очікували.

По-перше, велика кількість львівських дітлахів разом з мамами, татами, бабусями, дідусями приєдналися до створення Срібної Книги.

По-друге, до написання двох сторінок Книги долучилися львівські письменники та художники Роман Рудюк, Катерина Оніщук, Ольга Поворозник, Оксана Шевців-Мазур, Видавництво Старого Лева.

По-третє, львівські бібліотекарі, які не тільки допомагали нам з організаційними питаннями, а й взяли активну участь у написанні сьомої сторінки нашої історії. Саме завдяки їм Срібна Книга отримала присмак Львова: герої нашої історії фантастичним чином опинилися у середньовічному місті саме у той момент, коли на міській ратуші почалася пожежа, і допомогли її загасити.

Та й це ще не все! На майданчик Срібної Книги завітав сам Святий Миколай, щоб поцікавитись, чи чемно поводився увесь рік Василь Вірастюк та пригостити його цукерками… Так!!! Срібна Книга у Львові була підтримана українським велетнем у прямому і переносному розуміннях: пан Василь зважив нашу Книгу в руках і делікатно погодився, що вона таки чималенька (ми ж розуміємо, що для одного з найсильніших чоловіків світу це не вага!), а потім залюбки допомагав Казкарці Джінні та бібліотекарю Наталі Зіміній спілкуватися з дітьми, роздавати їм складаночки – міні-версії Срібної Книги, та разом з дітлахами робити з паперу оригамі – котиків для новорічної ялинки.

Мабуть, саме присутність Василя Вірастюка надихнула дітей – співавторів шостої сторінки на те, що у нашій історії з'явився новий персонаж – Слон. Ось як! Виявляється, саме цей Слон видмухував бульбашки, і одного разу він дмухнув так сильно, що зникла булька з Котиком… Як виявилось, Слон з'явився не даремно – на сьомій сторінці він зіграв ключову роль у гасінні пожежі ратуші!

На львівських зустрічах взагалі було багато таких невипадкових випадковостей! Так, наприклад, на другому майданчику просто перед написанням сьомої сторінки Книги проходило шоу мильних бульбашок, уявляєте?!

А ще серед дорослих художників-ілюстраторів Книги з'явилась маленька художниця Соломія. Вона разом з мамою Оксаною Шевців-Мазур та директором Львівської обласної бібліотеки для дітей Ларисою Луговою проілюстрували історію з пожежею на львівській ратуші.

А у натовпі, що весь час оточував обидва майданчики Срібної Книги, були помічені автори другої сторінки нашої Книги – Сергій Гридін та Оксана Левицька. Саме вони разом з дітьми на одній із зустрічей вигадали персонажів нашої історії, і дуже переймалися зникненням кота Бульки на четвертій сторінці Книги. Мабуть, прийшли простежити, щоб котик повернувся до своїх друзів! Сергій Гридін не втримався та очолив письменницьку групу. Тепер можна не хвилюватися – справа повернення кота Бульки у надійних руках!

На завершення нашої подорожі Срібна Книга завітала до Львівської обласної бібліотеки для дітей. Фоторепортаж про цю подію дивіться на сторінках відеоблогу «BiblioTemaTV».

Ось такими були наші львівські зустрічі.






До фіналу Книги залишилось ще дві зустрічі у новому 2012 році!

Долучайтеся!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей