Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей:
підводимо підсумки

9-13 вересня 2013 року Міністерством культури України, управлінням культури Севастопольської міської державної адміністрації, Національною бібліотекою України для дітей на базі Центральної дитячої бібліотеки ім. А.П. Гайдара м. Севастополя було організовано та проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію директорів обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека у новому вимірі: професійні цінності та інновації» за участю: заступника Міністра культури України В.С. Балюрка, начальника відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек управління стратегічного планування культурного розвитку та регіональної політики у сфері культури Департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтва та освіти Міністерства культури України Л.С. Нікіфоренко, представників усіх гілок місцевої влади: заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації Д.А. Бєліка, депутата Севастопольської міської Ради, секретаря постійної комісії з питань молоді, спорту, культури та туризму, начальника управління культури міської державної адміністрації Т.О. Ульянової, заступника голови Нахімовської районної державної адміністрації Л.М. Дмитрієва, начальника відділу культури Нахімовської районної адміністрації Л.М. Талах, голови міської Ради профспілки працівників культури Л.І. Биковської, генерального директора НБУ для дітей А.І. Гордієнко, заступника генерального директора з науково-методичної роботи Т.М. Турбаніст, ученого секретаря Л.П. Полікарпової, завідувача відділу каталогізування Н.Й. Дзюби, директорів обласних бібліотек для дітей, а також працівників бібліотек-філій ЦБС для дітей м. Севастополя.

Учасники конференції обговорювали комплекс проблемних питань, пов'язаних із функціонуванням дитячих бібліотек України, насамперед це — основні напрями державної бібліотечної політики, правові основи діяльності бібліотек, тенденції розвитку і формування іміджу бібліотеки, бібліотечно-інформаційна діяльність у контексті загального інформаційного законодавства, розглянули дитячу бібліотеку як соціокультурний інститут та соціальний партнер, бібліотечне краєзнавство як шлях до формування позитивного іміджу бібліотеки, інформатизацію дитячої бібліотеки як чинник інтелектуалізації професії дитячого бібліотекаря.

У рамках науково-практичної конференція проходили пленарні засідання на базах бібліотек-філій ЦБС для дітей м. Севастополя, а також проведено творчу дискусію «Дитячий бібліотекар: професійний вимір», професійний діалог «Бібліотечне краєзнавство — шлях до формування позитивного іміджу бібліотеки» та засідання «за круглим столом» «Функціонування бібліотеки у нормативно-правовому полі».

Фотозвіт про роботу конференції можна переглянути тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей