Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

26 вересня в Національній дитячій книгозбірні відбулося урочисте свято з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

Щороку Міністерство культури України обирає одну з бібліотек Києва для організації офіційних урочистостей та відзначення кращих в професії. Цього року честь приймати гостей була надана Національній бібліотеці України для дітей. Колектив бібліотеки на чолі з генеральним директором Аллою Іванівною Гордієнко підготували для гостей святкову програму та безліч несподіваних сюрпризів і символічних подарунків.

Розпочалося свято з урочистої частини.

Офіційні вітання зі святом українським бібліотекарям від Президента України Віктора Януковича та міністра культури України Леоніда Новохатька оголосив заступник Міністра культури України Віктор Степанович Балюрко. Від себе особисто заступник міністра звернувся до усіх присутніх в залі НБУ для дітей працівників бібліотек з різних книгозбірень України з теплими словами вдячності за віддану працю та вручив відзнаки і грамоти кращим з них. Привітала з професійним святом та побажала бібліотекарям нових звершень і вдячних читачів начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Степанівна Нікіфоренко.

Директор програми "Бібліоміст" Матей Новак вперше відвідав головну дитячу бібліотеку і був приємно вражений її можливостями. У своєму привітанні він відзначив, що в Україні значно збільшилась кількість сучасних бібліотек і бібліотекарів, і в цьому не останню роль зіграли проекти програми «Бібліоміст». В тому, що українські бібліотеки мають високий потенціал, він переконався під час Національного ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: рухаємось вперед!». А дитячі бібліотеки, завдяки своїм маленьким та вибагливим читачам, мають випереджати виклики часу, щоб залишатися необхідними та цікавими підростаючим поколінням. І тому Матея Новака зовсім не здивувало, що переможець у професійному конкурсі «Супер-бібліотекар» працює саме в Національній бібліотеці України для дітей.

Завершилось свято концертом за участю дитячих колективів, в яких були нинішні й колишні читачі Національної бібліотеки України для дітей. На згадку про цей день кожен з гостей взяв з собою частину бібліотеки: фотографію з НБУшкою – ляльковою дівчинкою, яку знають і дуже люблять маленькі читачі.

Повний текст привітань дивіться на сторінці УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ БІБЛІОТЕК ДЛЯ ДІТЕЙ

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей