Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

6 листопада – 70-річчя з дня визволення Києва

Вже 70 років кожного листопада наше рідне місто відзначає день свого визволення від фашистських загарбників. У відділі обслуговування дошкільників, учнів 1-4 класів та організаторів дитячого читання цій події була присвячена патріотична година «Сповідь солдатських сердець». Учні 3-х класів школи № 308 почули розповідь про мужність і героїзм солдатів і офіцерів, багато з яких ціною власного життя звільнили Київ від ворога.

Діти переглянули документальні кадри про те, як вже в перший день Великої Вітчизняної війни – 22 червня 1941 року, німецька авіація бомбардувала Київ. А починаючи з вересня цього ж року, і до листопада 1943-го, упродовж 778 днів, столиця України була окупована ворогом. За період окупації міста гітлерівці замучили, розстріляли близько 200 тисяч киян, у тому числі в Бабиному Яру – близько 100 тисяч жінок, дітей, стариків.

Головні події у битві за Київ розгорнулися наприкінці вересня – на початку жовтня 1943 року. Битва за Київ стала виявом масового героїзму. Поруч з солдатами билися з ворогом партизани і підпільники. За героїзм і мужність 17,5 тисяч воїнів-визволителів нагороджені орденами і медалями, 668 з них отримали звання Героя Радянського Союзу. На жаль, київська наступальна операція 1943 р. коштувала життя 417 тисячам воїнів Радянської армії...

З літературою про визвольні події 70-річної давнини маленькі читачі мали можливість ознайомитися на книжковій виставці «Спасибі тобі, переможець – солдат». Вони також з цікавістю розглядали фотоальбоми, переглядали пам’ятники, споруджені воїнам – визволителям міста-героя Києва.

Хвилиною мовчання діти віддали шану загиблим солдатам та киянам.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей