Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Чому цей Пес – Зелений?

Таке запитання виникає мабуть в кожного, хто вперше чує назву видавництва «Зелений пес» (хоча серед дорослих людей в Україні таких, мабуть, вже й не залишилося). А ось дехто з дітей – читачів нашої бібліотеки, можливо, саме сьогодні вперше почув і про видавництво, і про історію його логотипу.

Менеджер проектів видавництва Олександра Шаліна розповіла дітям, проте, що песик спочатку був жовто-блакитним, але у друкарні змішалися фарби і… песик став зеленим. Пані Олександра розповідала про те, як народжується книга, про людей, які її створюють, про видавничі професії. Разом з бібліотекарем Наталею Зіміною вони представили видавничі проекти для дітей, в рамках яких друкуються цікаві художні та пізнавальні дитячі книги: «Для тих, хто не любить читати», «Енцилопедія. Казка. Гра», «Читати круто!», «12 балів». Книги з цих серій були діти змогли побачити на книжковій виставці у читальному залі для дошкільників та учнів 1-4 класів. І тут з’ясувалося, що книги ці дітям добре знайомі, а деякі з них вони навіть читали – просто не запам’ятали назву видавництва.

Кілька присутніх на зустрічі школяриків читали і повість «Тятіка і Патіка» письменниці Ксенії Ковальської, тому зраділи можливості познайомитися з письменницею особисто. Ксенія Ковальська з задоволенням поспілкувалася з читачами та розповіла (тим, хто ще не читав книжку) історію Тятіки і Патіки – загадкових дівчаток, що оселилися на шовковичному дереві, й були такого крихітного розміру, що їх ніхто з людей не міг вгледіти. Їх могли бачити тільки Ворона Петрівна, Лисиця-Собачка, Фрей… Більше про книгу ні слова – цю загадкову і веселу детективну історію треба обов’язково читати!

Кілька слів про письменницю: Ксенія Ковальська письменницею стала не одразу – з юності. Вона отримала технічну освіту і працювала інженером, який конструює та прокладає газопроводи. Така серйозна і відповідальна професія, яка (виявляється!) вимагає багато подорожувати. І, мабуть в цих поїздках і почали народжуватися сюжети майбутніх книг. А згодом народилися і самі книги.

Сьогодні у письменниці вже вийшли друком три дитячі книги: “Тятіка і Патіка”, “Канікули прибульців із Салатти” та “Хто врятує Терлі-Беатрису-Берту”.

Приємного читання!

Наступного тижня в гостях у читачів молода письменниця Віта Левицька.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей