Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Історія книжки з Ларисою Ніцой

У бібліотеці триває місячник видавництва «Навчальна книга - Богдан». В гості до читачів-дітей молодшого шкільного віку завітала письменниця, педагог, громадська діячка Лариса Ніцой. Захоплююча, цікава, весела, наповнена змістовною і цікавою інформацією та відеопереглядом зустріч сподобалася не лише дітям, а й дорослим. Разом з письменницею учні 3-б класу гімназії №172 «Нивки» мандрували в далеке минуле до джерел книготворення, від кам’яної книжки до сучасної - друкованої. Під час рольової гри діти пройшли всіма шляхами творення книжки - від написання автором до самого читача. Кожен з читачів отримав пов’язану з цим процесом професію – видавець, редактор, дизайнер–макетувальник, художник–ілюстратор, коректор, директор друкарні, інженер–ретрограф, оператор брошувальної машини, контролер, пакувальник, вантажник, директор складу, директор магазину, продавець, покупець та ін. Цих професій виявилося так багато, що всі діти були задіяні у грі і побачили, скільки праці вкладається в створення книжки і що відноситися до неї треба бережливо.
А ще письменниця розповіла про створення своїх книжок – чарівних, добрих, повчальних і розвиваючих. Її казки – не вигадані історії, а реальні події, які відбуваються з героями в лісі, на озері, в місті, в сім’ї і тому близькі сучасному читачеві. Казкові персонажі приваблюють своєю добротою, щирістю, повагою до всього живого і розмовляють з читачем зрозумілою їм мовою і знають навіть такі слова як «прикольно», «круто» і «клас!». Учні вже прочитали деякі з творів і засипали авторку безліччю цікавих запитань на які і отримали не менш цікаві відповіді. Адже сама письменниця добре знає школу, вікову психологію нинішніх дітей, тому й говорить про важливі речі цілком природно, весело і з гумором.
В рамках місячника видавництва «Навчальна книга - Богдан» ще відбудуться зустрічі з письменниками: С. Прудник, Л. Мовчун, Н. Воскресенською, книжки яких видавалися у цьому видавництві. До нових зустрічей!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей