Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Ризький карнавал

Сьогодні у відділі документів іноземними мовами відбулася віртуальна подорож «Ризький карнавал», присвячена перлині Балтії – місту Рига. Учні 8-х класів поринули у давню історію і багатокультурну спадщину міста.

За допомогою відео та слайд-презентації відвідувачі дізналися про кафедральний Собор Святого Іакова, протестанський Домський собор, церкву Святого Петра, Латвійський етнографічний музей; побачили височенний пам’ятник Свободи, Ризьку телевежу, до речі найвищу в Європейському Союзі.

Цікавим став факт про надання місту в поточному році статусу «Культурна столиця Європи», який надається Європейським Союзом терміном на один календарний рік. Упродовж нього місто отримує можливість демонстрації свого культурного життя та культурного розвитку. І саме влітку в Ризі відкрилася для відвідувачів нова футуристична будівля Латвійської національної бібліотеки, яка вже отримала назву «Замок світла».

Діти відчули особливу атмосферу, якою наповнене місто. Тут поєднується чарівна архітектура з насиченим нічним життям міста - з щедрою красою та неймовірним поєднанням старого і нового.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей