Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Чорнильне серце» Корнелії Функе

«Линуло, линуло,
линуло слово,
крізь ніч, линуло,
засвітитись хотіло, засіяти хотіло.
Попіл.
Попіл, попіл,
Ніч.»
(Пауль Целан "Звуження")

           Саме так розпочинається книжка «Чорнильне серце», перша із «Чорнильної трилогії» німецької письменниці Корнелії Функе, авторки понад чотирьох десятків книжок, більшість з яких удостоєні високих національних та міжнародних літературних відзнак, одна з найулюбленіших і найпопулярніших письменниць серед дітей та підлітків не лише в Німеччині, а й у багатьох інших країнах світу.

           «Чорнильне серце» — це дивовижна історія, сповнена чарами та магією, яка безумовно сподобається як дітям, так і дорослим. Хто з читачів не мріяв про те, щоб улюблені книжкові герої зійшли зі сторінок у справжній світ? У центрі історії Мортімер і Меггі, батько з донькою, які мають дар «оживляти» персонажів, коли читають книжки вголос.

           29 листопада семикласники Дитячої інженерної академії поринули у фантастичний світ Корнелії Функе, де чудеса і вигадки нашого світу переплітаються з реальністю чарівного. Школярі ознайомилися з творчістю відомої письменниці та прекрасною колекцією її книг, представлених у бібліотеці мовою оригіналу та у перекладі. До речі, одна із німецькомовних книг Функе з нашої колекції, а саме «Reckless» («Відчайдух»), з автографом авторки.

           Діти здійснили віртуальну подорож до міста Дорстен, де народилася літераторка, щоб краще відчути її внутрішній світ. Перш ніж стати письменницею, Корнелія була соціальним працівником та займалася проблемами дітей-інвалідів, саме тоді вона по-справжньому усвідомила цінність історій, які допомагали її підопічним відволіктися від сумної дійсності і мандрувати у чарівні світи. Вона проілюструвала десятки книжок для дітей, опанувавши секрети мистецтва книжкової графіки у Гамбурзькому інституті дизайну. Щоб краще дізнатися про друге за величиною місто Німеччини ми продовжили віртуальну подорож Гамбургом, а потім читали уривки із книг Корнелії Функе німецькою мовою.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей