Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Історія успіху Волта Діснея

           5 грудня 2021 року виповнилось 120 років із дня народження батька Міккі Мауса та Дональда Дака, володаря 26 премій «Оскар», засновника першого в світі гігантського «Діснейленду» — Волта Діснея.

           Вам, мабуть, дуже цікаво, як простий хлопчина з провінційного міста став улюбленцем мільйонів? Запорука успіху Волта Діснея — у силі волі, відважності та наполегливості. Усі його мультфільми — одвічна боротьба добра зі злом. Дісней умів нести радість людям, а мова його творінь зрозуміла усім народам світу.

           Перший мультфільм Діснея був про дівчинку Алісу — його улюбленого персонажа з книги «Аліса в країні чудес». Мультфільм з кумедним мишеням вийшов на екрани 18 листопада 1928 року. Цей день став початком ери Міккі Мауса. Разом із Міккі «ожила» вся мультиплікація – це була перша синхронно озвучена анімаційна стрічка. Успіх цього персонажа був фантастичним. Гарячими прихильниками Міккі Мауса за лічені хвилини ставали як маленькі діти, так і їхні батьки. А улюблені дитячі мультики про Білосніжку, Піноккіо, Дамбо, Пітера Пена, Бембі, 101 далматинця, Сплячу красуню та інші стали класикою анімаційного жанру.

           Уолт-продюсер став рекордсменом за кількістю статуеток «Оскар» у номінації «Найкращий фільм року». У його скарбничці опинилися 26 нагород та 59 номінацій на цю премію. Побити рекорд Діснея за кількістю нагород ще не вдавалося жодній людині у світі.

           Ідея створити парк розваг спала Волту на думку ще коли йому було десять років. Він мріяв про місце, де буде цікаво і дітям, і дорослим. «Діснейленд» був побудований тоді, коли відомий мультиплікатор уже мав двох чудових дочок. У день відкриття, 1955 року, країну «Діснейленд» відвідало 50 000 людей! Парк розваг, який вигадав Волт Дісней, став справжнім доказом того, що чудеса існують і казка може статися в житті кожної людини – як дитини, так і дорослої.

           Ви хочете відчути себе посеред джунглів, у підводному царстві або побувати у лігві відьом та привидів? Тоді обов’язково завітайте у відділ обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку та пориньте у казковий світ книжкових пригод Волта Діснея!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей