Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Оксана Забужко у Національному проєкті «Україна читає дітям»

           14 грудня о 13.00 одна з найбільш відомих особистостей у сучасній українській літературі Оксана Забужко завітає до Національної бібліотеки України для дітей, щоб зустрітися із підлітками та поспілкуватися з ними.

           «Україна читає дітям» – Національний проєкт підтримки читання, куди запрошуються непересічні особистості, відомі публічні особи, які у своєму житті завдяки книзі досягли значних успіхів, до думок яких дослухаються, слово яких має вплив на значну аудиторію. Все це у повній мірі стосується нашої гості Оксани Забужко!

           Цю українську письменницю добре знають у світі, її роботи перекладені 20 мовами. Окремими виданнями книги виходили в США, Італії, Чехії, Польщі, Болгарії, Нідерландах, Сербії, Росії та інших країнах Європи і Азії. Кожна нова книга Оксани Забужко – резонансна подія в сучасній українській літературі. За літературний талант і відвагу письменницю часто порівнюють із Достоєвським, а за високу майстерність у зображенні характерів персонажів — з Міланом Кундерою. Сьогодні вірші Оксани Забужко активно кладуться на музику, а її романи прагнуть екранізувати режисери. За свої літературні заслуги письменниця стала лауреатом численних престижних премій, а також нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

           У 1996 році вийшла перша серйозна робота авторки — «Польові дослідження з українського сексу». Це один із перших бестселерів незалежної України. В основі роману — відносини української поетеси-емігрантки й американського скульптора. «Музей покинутих секретів» — роман, який особливо зацікавив зарубіжних критиків і дав змогу більше розповісти світові про Україну. Також серед кращих книг Оксани Забужко варто виділити твори «Сестро, сестро», «Казка про калинову сопілку», «Тут могла б бути ваша реклама», «Notre Dame d'Ukraine: Українка в конфлікті міфологій».

           Тож не пропустіть можливості поспілкуватися з нашою видатною сучасницею Оксаною Забужко. Готуйте свої запитання до гості!

           Будь ласка, зверніть увагу на певні карантинні обмеження – для дорослих відвідування бібліотеки можливе за умови відповідного сертифікату вакцинації або ПЛР тесту (не більше 72 год.), чи сертифікату про одужання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей